PORTPAROLKA NAPRETKA SE OGLASILA POSLE NEZAPAMĆENOG INCIDENTA: Ja sam žrtva nasilja! Lalatović me napao i posle konferencije za medije (VIDEO)
Foto: Printscreen

ODJECI SKANDALA U KRUŠEVCU

PORTPAROLKA NAPRETKA SE OGLASILA POSLE NEZAPAMĆENOG INCIDENTA: Ja sam žrtva nasilja! Lalatović me napao i posle konferencije za medije (VIDEO)

Fudbal -

Portparol Napretka Valentina Vasić izdala je danas putem zvaničnog sajta tog fudbalskog kluba saopštenje, u kojem je navela da je od strane trenera Radničkog Nenada Lalatovića pretrpela nasilje.

"U jeku kampanje protiv svih vrsta nasilja, a pogotovu nasilja nad ženama, kao i kampanji za rodnu ravnopravnost, nakon sedam godina bavljenja poslom portparola fudbalskog kluba Napredak i dugogodišnjim radnim iskustvom u elektronskim medijima, doživela sam na svom radnom mestu, radeći svoj posao, da budem verbalno napadnuta od trenera fudbalskog kluba Radnički Nenada Lalatovića", piše u saopštenju Valentine Vasić.

Valentina Vasić je kao portparol Napretka na zvaničnoj konferenciji za novinare posle utakmice, što je neuobičajeno, postavila pitanje treneru gostujuće ekipe, koje je uz to bilo provokativno.

Nakon toga je Lalatović nju pitao da li mu je ona psovala decu, posle čega se u razgovor umešao jedan od prisutnih na konferenciji, za koga Napredak tvrdi da je lokalni novinar Stevan Milutinović, i vredjao je Lalatovića.

Potom je i Lalatović vređao tog čoveka i portparola Napretka.

Valentina Vasić je navela da je Lalatović izneo "niz uvreda i neistina, zbog kojih će odgovarati disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije i Evropske fudbalske unije, kao i nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije".

"Na žalost, svakodnevno smo svedoci nasilja koje se vrši nad ženama, a čija žrtva sam i ja postala, pošteno i odgovorno radeći svoj posao. Nenad Lalatović je kao trener Radničkog iz Niša dozvolio sebi, i da po završetku konferencije za novinare, još jednom demonstrira svoju silu i u prostoru ispred svlačionica nastavi obračun samnom, gde su me, na svu sreću, zaštitili radnici obezbeđenja", dodaje se u saopštenju.

Ona je dodala da propozicije takmičenja Super lige ne definišu pitanje koje treba postaviti na konferenciji za novinare, a uz to je i navela da u Napretku "rade obrazovani i profesionalni ljudi i žene, koji misle svojom glavom, jer da nisu takvi ne bi radili u Napretku".

Valentina Vasić je dodala da je "kao sportski radnik i portparol imala moralnu obavezu da zaštitim svoj klub, jer Napredak to nije zaslužio od svog bivšeg trenera".

"Kao čovek, osećam neposrednu odgovornost zbog incidenta koji je izazvan mojim pitanjem i najoštrije ga osudjujem", dodaje se.

Takodje se navodi i da će Stevanu Milutinoviću biti oduzeta akreditacija.

Valentina Vasić se javno izvinila bivšoj supruzi Lalatovića za uvrede koje je pretrpela na stadionu u Kruševcu.

"Izvinjavam se i svojoj porodici, koja očigledno mora da trpi posledice bavljenja fudbalom jer odakle meni, kao ženi, pravo da postavljam 'takvo' pitanje, kao i zbog neistina objavljenih u pojedinim medijima, i prostakluka koje su morali da slušaju i gledaju", piše u saopštenju.

Vasićeva je pozvala trenersku organizaciju FSS-a da "preduzme najdrastičnije mere" protiv Lalatovića, za koga je izjavila da je "u više navrata imao slične ispade".

(Beta, Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track