SVI GA PAMTIMO PO INCIDENTIMA U ALKOHOLISANOM STANJU, A ENGLEZI MU DALI STATUS HEROJA: Saša Ćurčić nikada nije dostigao svoj pun potencijal zbog OVIH ispada, a toliko je imao para da nije znao šta će sa njima!
Foto: Promo, Kup prijateljstva

da se ne zaboravi

SVI GA PAMTIMO PO INCIDENTIMA U ALKOHOLISANOM STANJU, A ENGLEZI MU DALI STATUS HEROJA: Saša Ćurčić nikada nije dostigao svoj pun potencijal zbog OVIH ispada, a toliko je imao para da nije znao šta će sa njima!

Fudbal -

2015. godine, ugledni „Dejli mejl“ sastavio je listu od 50 igrača Premijer lige koji su stekli status kultnih heroja. Nije bitno za ovu listu ko je dao koliko golova, osvojio trofeja, niti drugi fudbalski elementi, već kompletan utisak koji je neki igrač ostavio, računajući ponašanje na terenu i van njega, frizure koje je imao, visina, težina, anegdote…

Saša Ćurčić je na ovoj listi od 50 imena bio kotiran zaista visoko – na sedmom mestu! Plasman se odnosio na vreme provedeno u Boltonu u koji je stigao 1995. godine iz Partizana za milion i po funti. Navijači Boltona su ga zvali „Srpski Džordž Best“, a „Dejli mejl“ podsećao je da je sa legendarnim napadačem delio i ljubav prema lepšem polu. Pošto se povukao u 29. godini, Ćurčić je izjavio: „Ne bih potpisao za drugi klub ni da mi ponude 15 miliona dolara. Ipak, predomislio bih se da mi ponude 15 žena iz svih krajeva sveta…“

Međutim, Saša Ćurčić „kultni heroj“ za navijače Boltona nije postao samo zbog svojih „nestašluka“, već je na svakoj utakmici pokazivao svoj raskošni talenat i na 28 utakmica postigao 4 gola, ali jedan od njih, prvi, ostao je urezan u sećanja ne samo navijačima koji su bili na stadionu već i celoj engleskoj, a gol je bacio u senku tadašnju pobedu Čelsija od 3:2.

Igralo se 14. kolo Premijer lige 22. novembra 1995. godine, Čelsi je na „Stamford Bridžu“ dočekao Bolton. Prošlo je desetak minuta kada je „Đani“ rešio da digne publiku na noge. Dobio je loptu na ivici desne strane igrališta i to negde na polovini terena, a onda krenuo u „slalom“. Izbegao je odmah dvojicu protivničkih igrača koji nisu uspeli klizećim startovima da ga zaustave i nastavio da juri ka golu.

Obišao je još jednog igrača Čelsija, a onda dodao loptu do Alana Tompsona, koji mu je odmah vratio pas, a Saša Ćurčić je sjanim šutem savladao golmana domaćih. Bio je to veličanstven gol koji je publika umela da pozdravi aplauzom, verovatno najlepši gol koji je u Engleskoj postigao majstor sa loptom iz Besnog Foka. Ovim pogotkom „Đani“ je već kupio mesto u srcima navijača Boltona, a sve ono što se dešavalo van terena samo je pojačalo ljubav.

Bez obzira na sjajne igre Saše Ćurčića, Bolton nije uspeo da opstane u Premijer ligi. Srbin je za čak 4 miliona funti prodat Aston Vili, a njegova karijera je krenula nizbrdo… „Znao sam namerno da naljutim trenera, tako da bi me ostavio izvan tima. Onda sam mogao da idem na žurku umesto da igram.“ – u jednoj rečenici umeo je Saša Ćurčić da oslika celu svoju karijeru, a najbolje partije iz Boltona i Partizana nije uspeo da ponovi ni kasnije u Kristal palasu. „Odlazak iz Boltona je najveća greška u mojoj karijeri…“ priznao je mnogo kasnije „Srpski Džordž Best“, a gol protiv Čelsija koga se možete podsetiti na snimku samo potvrđuje to.

Pored dobrih igara Ćurčića su ipak u Engleskoj pre svega upamtili po njegovim ispadim i ludovnjima u noćnim provodima.

Posle Partizana, Đani je otišao u Englesku, gde je igrao u Boltonu, Kristal Palasu i Aston Vili. U Boltonu su ga obožavali, nudili su mu da ostane, da bira šta će da bude. Fudbala se potom zasitio i okrenuo se raznim životnim iskušenjima, raskalašnom životu, žurkama...

"Uvek sam mislio da tu nešto nije u redu. Ja sa osnovnom školom, kao fudbaler, zarađujem 10.000, a jedan doktor, magistar, profesor... 100 evra nedeljno. To je nerealno i nisam mogao da se pomirim sa tim", rekao je Ćurčić.

Bivši fidbaler u ormanu imao je milion evra u garderobi. Za majice je plaćao 1.400 funti, jakne 7.000 funti, a za "versaće" odela po 3.000 funti", ispričao je Đani.

Londonski derbi u Liga kupu Arsenal - Totenhem, a kako se ni jedni ni drugi nisu naosvajali trofeja prethodnih godina, važno im je i ovo takmičenje. Kec i dvojka nose istu kvotu - 2,60, dok je iks 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal - Totenhem.

Ćurčić je ispričao i da je u Engleskoj trošio za veče i po 100.000 funti za šampanjac koji su drugi pili, jer voli da drugima ugađa. U ormanu sigurno imam milion evra u garderobi. Neke komade ni najveći trendseteri u Beogradu neće videti. Imam "sajberdof" majicu - 1.400 funti, jaknu "vojaž" - 7.000 funti... Kupovao sam unikate i plaćao "versaće" odela po 3.000 funti", rekao je Đani.

proslavio se pre dvadesetak godina igrajući fudbal, a 2007. je učestvovao u domaćem "Velikom bratu", gde je i pobedio i osvojio 100.000 evra.

Đani je potom učestvovao i u rijalitiju Parove, gde se potukao sa reperom Gruom.

Po rečima mnogih Ćurčić nikada nije ostvario svoj pun potencijal i nikada nije dostigao vrhove koje su mu predviđali svi veliki fudbalski stručnjaci.

Kurir sport

Foto: Kup prijateljstva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track