POSLEDNJI POZDRAV

ŠARMANTNI GOSPODAR FUDBALSKE IGRE OTIŠAO U LEGENDU: Dragoslav Šekularac sahranjen u Aleji zaslužnih građana! Majstor fudbala uz suze i jecaje ispraćen u večnu kuću (KURIR TV)

Fudbal -

Legendarni jugoslovenski fudbaler Dragoslav Šekularac sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Šarmantnog gospodara fudbalske igre na večni počinak ispratili su porodica, prijatelji, fudbalske legende, državni zvaničnici i bezbroj poštovalaca...

Između ostalih tu su bili i izaslanik predsednika Aleksandra Vučića Nikola Selaković, akademik Matija Bećković, poznati trener Dušan Bajević, legendarni košarkaš Zoran Slavnić.

1 / 25 Foto: Nemanja Nikolić

Dušan Maravić, koji je igrao sa Šekularcem, podsetio je da je čuveni fudbaler bio jako popularan širom sveta.

1 / 29 Foto: Starsport©

"U ime nas srećnikaa koji smo s tobom igrali možda nismo imali vremana i prilike da ti kažemo za života, pa ćemo sada. Ne samo da si bio najbolji, najpopularniji među nama, nego si bio najbolji među nama. Mi smo s tobom igrali, ali smo te i gledali opčinjeni tvojim majstorstvom. Gde god smo bili širom sveta ti si dominirao. Bio si ravan Peleu i Garinči, tada najboljim fudbalerima na svetu, bio si magnet za navijače koji su dolazili tebe da gledaju. Recimo, u Split se tada putovalo spavaćim kolima, a navijači su noću zaustavljali voz da te vide. Bio si najtrofejniji među nama, a osvajao si trofeje i kao trener. I tu si dokazao da si najbolji", rekao je Maravić, posle čega je usledio aplauz više stotina ljudi na groblju.

U ime porodice od legendarnog fudbalera oprostio se brat Mirko Šekularac.

mirko šekularac
mirko šekularacfoto: Starsport©

"Za njega je život bio igra, voleo je šalu. Bila je privilegija biti član njegove porodice. I sada kada si otišao napravio si čudo, ujedinio si ljude svih vera i nacija sa svih kontinenata. Nadam se da će tvoj sinovac koji igra fudbal u Švajcarskoj da nastavi tradiciju", poručio je on.

foto: Starsport©

Upečatljiv detalj ostaće i poruka na vencu "Prave legende nikad ne umiru"...

Ranije danas, na stadionu "Rajko Mitić" održana je komemoracija u čast neponovljivog fudbalskog šarmera, driblera, zvanično druge Zvezdine zvezde.

Jedan od najboljih fudbalera ikad na ovim prostorima preminuo je u subotu u 82. godini.

1 / 13 Foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©
predsednik srbije poslao venac
predsednik srbije poslao venacfoto: Starsport©
fudbaleri crvene zvezde
fudbaleri crvene zvezdefoto: Starsport©
milutin šoškić
milutin šoškićfoto: Starsport©

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track