IZNENAĐENJE I ZA DELIJE I ZA GROBARE: Španci istraživali ko ima više navijača, Crvena zvezda ili Partizan! Evo kakve su rezultate dobili (FOTO)
Foto: Starsport©

RENOMIRANA MARKA SPROVELA ANKETU

IZNENAĐENJE I ZA DELIJE I ZA GROBARE: Španci istraživali ko ima više navijača, Crvena zvezda ili Partizan! Evo kakve su rezultate dobili (FOTO)

Fudbal -

Španska "Marka" je sprovela ankete ko ima više navijača među najvećim klubovima u zemljama širom sveta.

Između ostalog, glasalo se i za srpske "večite rivale".

U anketi za Zvezdu i Partizan učestvovalo je čak 247.306 glasača, a crveno-beli su dobili čak 72 odsto glasova, naspram 28 odsto crno-belih.

Dakle, uverenje da "Delija" ima više nego "Grobara" dobilo je još jednu potvrdu.

foto: Printscreen/Twitter

I u Hrvatskoj je razlika velika, a za Dinamo i Hajduk je glasalo ukupno 345.820 ljudi! Zagrepčani su odneli ubedljivu pobedu - 87:13 u procentima.

Zanimljivo je da je razlika velika tamo gde se to ne bi očekivalo.

Naime, u Škotskoj je, prema ovoj anketi, Seltik mnogo popularniji od Rendžersa (78-22), kao i CSKA od Spartaka u Rusiji (77-23) i Olimpijakos od Panatinaikosa u Grčkoj (62-27).

Od premijerligaša, Liverpul ima više navijača (51 odsto) od Mančester junajteda (31), dok u Italiji prednjači Juventus (56) ispred Milana (34) i Intera (10).

U Španiji, s obzirom na to da je "Marka" madridska i naklonjena Realu, ne čudi što je "kraljevski klub" bolje prošao u anketi od Barselone (51-43).

Pogledajte sve rezultate:

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track