NOVI NAPADAČ CRVENE ZVEZDE ČUVA TRADICIJU SRPSKE HERCEGOVINE! Aleksa Vukanović je SLAVUJ IZ GAJDOBRE! Peva i time se diči! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen/Instagram

SVAKA ČAST

NOVI NAPADAČ CRVENE ZVEZDE ČUVA TRADICIJU SRPSKE HERCEGOVINE! Aleksa Vukanović je SLAVUJ IZ GAJDOBRE! Peva i time se diči! (VIDEO)

Fudbal -

Pored fudbala, Aleksa Vukanović aktivan je i u Kulturno-umetničkom društvu „Blagoje Parović”

Aleksa Vukanović, novi fudbaler Crvene zvezde i najbolji strelac Superlige Srbije, pored fudbala ima još jednu ljubav, a to je pevanje. I to ne bilo koje, već ono izvorno krajiško ojkanje.

On je, naime, član muške pevačke grupe „Konak“, koja egzistira u sklopu Kulturno-umetničkog društva „Blagoje Parović“ iz Gajdobre, a upravo su pevanje krajiških pesama i folklor njegova najveća strast posle fudbala.

????

A post shared by Aleksa Vukanovic (@alexis_ale92) on

Ova grupa, zajedno s Vukanovićem, učestvovala je 2012. u muzičkom serijalu Radio-televizije Srbije pod nazivom „Šljivik“, koji je za cilj imao negovanje bogate i jedinstvene muzičke i igračke tradicije naše zemlje. „Konak“ je na kraju serijala trijumfovao u kategoriji izvornih pevačkih grupa i postao nosilac titule „čuvari narodne baštine“.

aleksa vukanović (u sredini) sa svetozarom mijailovićem (levo) i mitrom mrkelom (desno)
aleksa vukanović (u sredini) sa svetozarom mijailovićem (levo) i mitrom mrkelom (desno)foto: FK Crvena zvezda

Sam Aleksa na Instagram profilu objavljuje fotografije i video-snimke kako s prijateljima peva krajiške pesme, a komentari tipa „Drži se ti, sine, fudbala“ uopšte ga ne pogađaju, jer kako kaže, on čuva tradiciju.

Novi napadač Crvene zvezde je folklorom počeo da se bavi 2001. godine, omiljena pesma mu je „Nema raja bez rodnoga kraja, nema miline bez Hercegovine“. Često je isticao da kad on i njegovi prijatelji zapevaju tu pesmu, tokom raznih gostovanja širom bivše Jugoslavije, u salama nastaje potpuna ludnica i da tada svi zajedno uživaju.

kurir.rs / Alo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track