MORBIDNO! OPRAŠTAJU SE OD FUDBALERA IAKO JOŠ NIJE PROGLAŠEN MRTVIM: Tuga, šok i neverica u Nantu! Reke suza teku gradom zbog nestanka Emilijana Sale! (VIDEO)
Foto: AP

KRAJ DRAME SE NE NAZIRE

MORBIDNO! OPRAŠTAJU SE OD FUDBALERA IAKO JOŠ NIJE PROGLAŠEN MRTVIM: Tuga, šok i neverica u Nantu! Reke suza teku gradom zbog nestanka Emilijana Sale! (VIDEO)

Fudbal -

Argentinski fudbaler Emilijano Sala i pilot "pajpera", kojim su leteli od Nanta za Kardif, i dalje se vode kao nestali.

Sala je u subotu potpisao ugovor sa premijerligašem iz Velsa, pa je u ponedeljak uveče "poleteo" za Kardif da se priključi novoj ekipi.

Međutim, avion je nestao sa radara neposredno pošto je zatražio dozvolu za hitno sletanje i spustio se sa 1.500 na 700 metara. Dogodilo se to 13 kilometara severoistočno od Alderneja, prvog naseljenog mesta na obali Engleske, pri preletanju Lamanša.

Tokom utorka su ekipe 15 sati tražile avion i njegove putnike, ali nisu ništa pronašle, pa su oko 18.00 prekinule potragu zbog smanjene vidljivosti, s namerom da je nastave u sredu rano ujutru.

1 / 8 Foto: AP

Morbidno je to što su u Nantu već počeli da odaju poštu 28-godišnjem fudbaleru iako se ne zna da li stradao.

Istina, jasno je da su šanse sve manje da će Sala i pilot biti pronađeni živi.

Stanovnici Nanta svih uzrasta, sa klupskim obeležjima na sebi, okupili su se na trgu u centru grada, gde donose cveće i liju suze za svojim fudbalskim ljubimcem.

A navijači su mu počast odali bakljama i pesmom.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track