DULE SAVIĆ ZAPEVAO ČETNIČKU PESMU I NAPRAVIO RUSVAJ: Legendarni fudbaler Crvene zvezde očitao lekciju Hrvatima, pa se latio mikrofona (VIDEO)
Foto: Pritnscreen/Instagram

PROSLAVA DELIJA

DULE SAVIĆ ZAPEVAO ČETNIČKU PESMU I NAPRAVIO RUSVAJ: Legendarni fudbaler Crvene zvezde očitao lekciju Hrvatima, pa se latio mikrofona (VIDEO)

Fudbal -

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić uzeo je mikrofon u ruke i zapevao četnčku pesmu.

"Morem plovi jedna mala barka", zagrmeo je Savić na proslavi Delija koji su slavili 25 godina grupe "Brigate" i napravio rusvaj.

Da podsetimo, pre neki dan Dušan Savić zgrožen incidentom koji se u dogodio na Rivi u Splitu, kada su hrvatski huligani bez razloga napali vaterpoliste Crvene zvezde, u svom stilu očitao lekciju komšijama.

"Ja bih da osudim ovu sramnu izjavu ove gospođe koja je predsednik Hrvatske i koja je kaže osudila huliganski gest", počeo je svoje izlaganje Savić.

foto: Printscreen

"Mi bismo sami sebe trebali više da poštujemo, da nam se ovo ne bi dešavalo. Da, ne dajemo naivno deklarativne izjave. Imamo milion primera proteklih dana i meseci. Veće samopoštovanje bi sprečilo ovakve situacije.

Samo se setite kada je predsednik bio u Bosni, kada je jedva izbegao linč, a onda pozvao njihovog predstednika da igraju šah ovde. Do dan sanas, se ne zna koje to učinio. Kada stalno popuštate, a ja jesam da se međusobno poštujemo, ali koliko poštuješ ti mene i ja ću tebe. Ti mene ne poštuješ, ja sa tobom nemam šta da radim. Kažem vam, ne daj Bože fudbal da se desi da igramo, biće stalno ovoga.

foto: Dragana Udovičić

Vi morate njima pomoći da ozdrave, na žalost. Ja bih voleo da smo mi dobre komšije. Ali, kada bi oni bili deseti deo prema nama iskreni, koliko smo mi prema njima, ovde bi moglo normalno da se takmiči. Ali, nema leka. Podsetio bih na istoriju, na koju se svi ovde pozivaju, i natpis sa protestantske katedrale u Magdeburgu: "Bože, sačuvaj me kuge, gladi i Hrvata". To su stravični zločini, koje su još u 17. veku počinili u Evropi i sada mi treba da im pomognemo. Kako?".

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track