BRAVO SELEKTORE, SAD IMAŠ LICENCU!  Mladen Krstajić postao fudbalski trener!
Foto: Starsport©

položio za profi trenera

BRAVO SELEKTORE, SAD IMAŠ LICENCU! Mladen Krstajić postao fudbalski trener!

Fudbal -

Šef struke fudbalske reprezentacije diplomirao i odbranio rad pred stručnom komisijom Fudbalskog saveza Srbije

Mladen Krstajić, selektor fudbalske repezentacije Srbije, završio je školovanje za UEFA PRO licencu u sedmoj generaciji Fudbalskog saveza Srbije, saznaje Kurir. Prvi trener najbolje srpske selekcije nedavno je diplomirao i odbranio rad pred stručnom komisijom.

Mladen Krstajić (44) školovanje je počeo kod Aleksandra Jankovića, bivšeg direktora Obrazovnog centar FSS, koji sada radi u stručnom štabu reprezentacije Crne Gore kao pomoćnik Ljubiši Tumbakoviću. Srpski selektor diplomu je odbranio kod Miloša Miljanića, novog direktora.

Upravo Miloš Miljanić za Kurir otkriva kako je Mladen Krstajić dobio PRO licencu:

- Ne postoji tu nijedna tajna. Kada sam stupio na ovu dužnost, u novembru mesecu, zatekao sam grupu za nacionalnu i PRO licencu. Dogovor je bio da se decembar, januar i februar, odnosno ta tri meseca iskoriste za pripreme određenih završnih radova. Odnosno da mi kao Savez ispunimo obavezu koju imamo prema konvenciji - rekao je za Miljanić i dodao:

foto: EPA/MARTIN DIVISEK

- To je bio rok da svi polaznici podnesu svoje radove. Nisu svi u istom danu polagali, ali su završili u mesec ipo dana. Uglavnom su svi završili i dobili diplome, ima još nekoliko njih koji će braniti radove do kraja meseca, odnosno ispuniti obavezu i rok koji im je dat.

Miloš Miljanić otkriva da je selektor fudbalske reprezentacije Srbije, sam izabrao temu, koju je branio pred stručnom komisijom.

- Mladen Krstajić je položio, a tema koju je branio bila je iz njegovog selektorskog posla koji radi, turnirskog takmičenja - objasnio je Miljanić.

Mladen Krstajić sada je završio sve formalnosti oko PRO licence, sa kojom će nesmetano moći da obavlja dužnost selektora srpske reprezentacije u kvalifikacijama za EP.

Atraktivna generacija

Položili Savo i Perica

Generacija Mladena Krstajića po imenima je bila jedna od najatraktivnijih. Od oko 50 polaznika bilo je nekoliko poznatih imena i bivših fudbalera. Pored srpskog selektora valja pomenuti i potpredsednika FSS Sava Miloševića, bivše igrače Crvene zvezde Pericu Ognjenovića, Ognjena Koromana, Dragana Mladenovića i Dragoslava Jevrića, kao i fudbalera Partizana, danas trenera Mačve Darka Tešovića. Polaznici su bili i Goran Šaula, Dragan Stevanović, Nenad Mirosavljević, Ivica Šimičić...

Debi u Volfzburgu

Prvo Nemci, a onda Ronaldo

Sa PRO licencom Mladen Krstajić će prvu utakmicu odigrati 20. marta u prijateljskom meču protiv Nemačke u Volfzburgu. Pet dana kasnije, tačnije 25. marta "orlovi" počinju kvalifikacije za za Evropsko prvenstvo gostovanjem u Portugalu. Kristijano Ronaldo i aktuelni prvaci Evrope dočekuju Srbiju. Naredni meč, Srbija igra 7. juna u gostima, ovaj put protiv Ukrajine, još jednog velikog rivala za plasman na EP. Ostali protivnici Srbije su Litvanija i Luksemburg.

13 utakmica vodio je Srbiju kao selektor 34 fudbalera je koristio u akcijama 387 dana je na mestu selektora

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track