SUDIJA KOJI JE POKRAO SRBIJU NA MUNDIJALU PONOVO U CENTRU PAŽNJE: Nemcu sada valja VAR! Evo šta je večeras radio Feliks Cvajer na meču Atletiko - Juventus (VIDEO)
Foto: AP

ŠVAJCARSKU MU NEĆEMO ZABORAVITI

SUDIJA KOJI JE POKRAO SRBIJU NA MUNDIJALU PONOVO U CENTRU PAŽNJE: Nemcu sada valja VAR! Evo šta je večeras radio Feliks Cvajer na meču Atletiko - Juventus (VIDEO)

Fudbal -

Nemački sudija Feliks Cvajer dva puta je koristio VAR na utakmici Lige šampiona između Atletiko Madrida i Juventusa (2:0), a na Mundijalu u Rusiji se nije oglasio kod očiglednog penala za Srbiju na meču sa Švajcarskom.

Cvajer je večeras poništio svoju odluku da dosudi penal za Atletiko u prvom poluvremenu, jer je prekršaj nad Dijegom Kostom napravljen van kaznenog prostora, a u drugom poluvremenu je, kod rezultata 0:0, poništio i gol Alvara Morate zbog navodnog prekršaja nad Đorđom Kjelinijem. U oba slučaja je konačnu odluku doneo posle konsultacija sa kolegama iz VAR sobe.

Isti taj Feliks Cvajer je na Svetskom prvenstvu bio glavni sudija VAR sobe kada su se sastali Srbija i Švajcarska. Međutim, Cvajer tada nije signalizirao svom imenjaku Brihu, glavnom arbitru meča, da pogleda snimak posle očiglednog prekršaja nad Aleksandrom Mitrovićem u kaznenom prostoru Švajcaraca.

Srpski napadač se tada našao u "sendviču" između Lihtštajnera i Šera, koji su ga rvačkim zahvatom bacili na zemlju.

Oba Feliksa su tada ostala nema, što je, kasnije se ispostavilo, predstavljalo ključni trenutak za eliminaciju naše reprezentacije već posle grupne faze.

Švajcarska je taj meč dobila rezultatom 2:1.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track