ZBOG ŠABANA VIŠE NE SLUŠAM MUZIKU! Zvonka Milojevića potresla smrt legendarnog pevača: Utihnuo je najlepši glas regiona i to blizu mesta gde sam i ja DOŽIVEO NESREĆU!
Foto: FK Crvena zvezda

EMOTIVNO

ZBOG ŠABANA VIŠE NE SLUŠAM MUZIKU! Zvonka Milojevića potresla smrt legendarnog pevača: Utihnuo je najlepši glas regiona i to blizu mesta gde sam i ja DOŽIVEO NESREĆU!

Fudbal -

Eh, ta prokleta Severna Rajna... Upravo u toj nemačkoj pokrajini davne 2007. godine tešku saobraćajnu nesreću doživeo je Zvonko Milojević, legendarni srpski fudbaler. Grad Bilefeld, gde je poginuo i Šaban Šaulić, pripada istoj oblasti.

Ahen, nemački gradić na granici s Belgijom, ostao je urezan u sećanju tada golmanu Lokerena. Teško je povređen u saobraćajnoj nesreći za koju nije bio kriv. Oko 200 kilometara od tog mesta nalazi se Bilefeld, grad u kom je Šaban stradao. Takođe, nedužan.

- Ma, dođavola sve, kada sam to jutro pričao tu vest, bio sam u šoku... Odmah mi je sve to prošlo kroz glavu. Za nemačke uslove, ta dva grada nisu mnogo udaljena. Eh, šta je život - počeo je priču Zvonko Milojević za Kurir. Legendarni fudbaler, baš kao i cela Srbije, teško je primio vest iz Nemačke. - Utihnuo je najlepši glas u regionu.

Koliko je Zvonka pogodila Šaulićeva smrt, vidi se iz narednih reči. - Šta više imam da slušam muziku? Pa, posle Šabana, koga slušati? Izgubio sam želju da slušam narodnu muziku. Iskreno vam to kažem. Nije poznavao lično Šabana, ali ga je obožavao. - U to vreme malo ko od igrača je želeo da kaže da sluša narodnu muziku. Ja nisam imao taj problem. Uvek sam jasno i glasno svima pričao šta slušam - narodnu muziku. A omiljeni pevač bio i zauvek ostao Šaban. Za jednu pesmu bio je posebno vezan. - "S namerom dođoh u veliki grad", kao da je za mene pisana! Od prve do poslednje reči u tekstu se prepoznajem.

Samo što manje da se menja vreme...

Lepo je bilo čuti Zvonka Milojevića kako govori da se oseća dobro. Naravno, u granicama u kojima je to moguće. Još kad bi... - Samo ovo vreme da se malo manje menjalo... Bio bih još i bolje - poručio je hrabri sportista. Promene vremena teško padaju osobama koje su doživele povrede u saobraćajnim nezgodama i koje zahtevaju procese rehabilitacije. Baš nedavno je i Darko Lazić, poznati pevač, pričao o bolovima koje trpi zbog promena vremenskih prilika.

Zvezda kao nikada u istoriji!

Nismo želeli da ceo razgovor s Milojem protekne u teškim i tužnim temama. Tako je na naš pomen Crvene zvezde i stanja u klubu Zvonko oduševljeno rekao: - Nikad u istoriji nismo bili konstantno na ovako visokom nivou! Bez pada od jula pa do danas. Čak i pre, kada smo imali dobre rezultate, dešavalo bi se da ispadnemo iz kupa, imamo kiks u prvenstvu... Sada u kontinuitetu imamo odlične, vrhunske rezultate. To prepoznaju i ljudi, zato je protiv Vojvodine došlo 22.000 gledalaca.

Miloš Bjelinić / Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track