ŠOK U MAKARSKOJ! Izrešetana kuća KONTROVERZNOG slovenačkog fudbalera!
Foto: Wikipedia

komšije u šoku

ŠOK U MAKARSKOJ! Izrešetana kuća KONTROVERZNOG slovenačkog fudbalera!

Fudbal -

Nepoznati počinioci prethodne nedelje pucali su iz poluautomatske puške na kuću bivšeg slovenačkog fudbalera Dina Laliča u Makarskoj.

Komšije bivšeg golmana mlade reprezentacije Slovenije, Triglava, Rudara i Primorja su u potpunom šoku.

"To je bio rat, i sigurno se nije pucalo iz pištolja, već iz nečega jačega, možda snajpera ili kalašnjikova, ali je bila pojedinačna paljba, a ne rafalna. Vidite i sami, mecima su probijene žaluzine, stakla, nameštaj i štokovi od vrata. Prvo veče pucalo se oko jedan sat iza ponoći kada je ispaljeno šest do sedam hitaca, a drugo veče oko 2.30 sati i to 12 do 13 metaka. Pucali su iz šume udaljene niti pet metara od kuće odakle je policija pokupila čaure i "češljala" teren", rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" jedan komšija.

Afera Ofsajd

Lalič je široj javnosti poznat od pre devet godina kada je punio stupce crne hronike zbog učestvovanja u aferi "Ofsajd", akciji policije i USKOK-a koji su istražili nameštanje rezultata utakmica i ostvarivanja ilegalne zarade na kladionicama, a u sklopu koje su optuženi fudbaleri i sportski radnici klubova "Croatia Sesveta", "Varteksa" i "Međimurja". Reč je bila o optužbama za nameštanje osam prvoligaških utakmica i četiri pokušaja nameštanja, kao i za primanje mita, a USKOK je od sportskih radnika tražio povrat 207 hiljada evra.

U akciji je policija u saradnji s nemačkim kolegama uhapsila 22 osumnjičenika, među kojima i Laliča koji je lanac organizovao s bivšim trenerom iz Dinamove omladinske škole Vinkom Šakom te igračem slovenačkih klubova Admirom Suljićem pa je trojac u nagodbi s USKOK-om pristao na godinu i po dana zatvora, a državi su vratili i oko milion evra koje su zaradili kladeći se na nameštene utakmice. Cena za nameštenu utakmicu kretala se između 150.000 i 300.000 evra.

Kurir sport/Index.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track