ČUPAVI KLINAC I LENJIVAC OD KOGA SU SAIGRAČI KRILI GRICKALICE: Otkrivamo sve Lukine NESTAŠLUKE i TAJNE iz mlađih dana! (FOTO)
Foto: Starsport©, Saša Pavlić

Novi srpski junak

ČUPAVI KLINAC I LENJIVAC OD KOGA SU SAIGRAČI KRILI GRICKALICE: Otkrivamo sve Lukine NESTAŠLUKE i TAJNE iz mlađih dana! (FOTO)

Fudbal -

Pre šest godina - Imao je malo dužu kosu i na nekim treninzima je bio više fokusiran na svoju frizuru, samo da je svaka dlaka na svom mestu, prisetio se trener mladog asa iz Zvezdinih dana Slaviša Stojanović

Kako je Luka Jović, čupavi klinac od kog su saigrači morali da sakrivaju grickalice, postao jedan od najtraženijih evropskih fudbalera...

Portugalci igraju sa Srbijom u ponedeljak, a večeras (20.45) otvaraju kvalifikacije protiv Ukrajine. Kec je 1,45, iks 4,20, a dvojka 8,00 u meču koji izuzetno zanima i našu javnost. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Portugalija - Ukrajina.

Dosad neispričane zanimljivosti o strelcu Srbije na prijateljskom meču protiv Nemačke (1:1) izneo je Slaviša Stojanović, čovek koji je bio trener Crvene zvezde u vreme kada je as Ajntrahta počinjao karijeru.

foto: Zorana Jevtić

Krofne, čokoladice i čipsevi u ogromnim količinama, kao i Lukina preopterećenost frizurom, dovodile su Stojanovića do ludila.

- U to vreme stvarno je mnogo voleo grickalice - počeo je priču za Blečer riport čovek koji je tim s Marakane preuzeo 2013. godine.

Kako je otkrio, Stojanović je morao da angažuje ostatak ekipe da pomno prate mladog saigrača i otimaju mu nezdravu hranu. Ostatak tima bio je zadužen i da na putovanjima proverava Lukinu sobu i iz nje odnese zalihe grickalica koje je Jović sakrivao.

- Igrači bi mu ih izneli iz sobe i njemu uopšte nije bilo drago zbog toga - dodao je Stojanović.

foto: Saša Pavlić Koki

Tih godina Luka je imao i specifičnu frizuru o kojoj je izuzetno vodio računa. - Umeo sam često da se naljutim na njega jer je znao da deluje užasno lenj na treninzima. Tada je imao malo dužu kosu i na nekim treninzima je bio više fokusiran na svoju frizuru i da je svaka dlaka na svom mestu, nego što je bio koncentrisan na igru.

SRBIN NA CENI ZVEZDA BUNDESLIGE SADA VREDI 70 MILIONA EVRA SAD I PSŽ HOĆE JOVIĆA

Između Antoana Grizmana i Luke Jovića, Barselona se odlučila za Srbina! I ne samo to nego su čelnici katalonskog kluba najavili da šalju grupu skauta na meč Portugal - Srbija!

Naš napadač je prioritet čelnika Barse za transfer na leto, ispred je napadača madridskog Atletika, piše katalonski Sport. Kako se navodi, napadač Ajntrahta je dugoročna zamena za 32-godišnjeg Luisa Suareza, ali i duplo jeftiniji od Grizmana, kojeg velikan s Nou kampa može da dovede za 120 miliona.

Španski mediji navode i da Joviću ne bi smetalo da naredne sezone bude podrška Suarezu, odnosno rezerva, a da od 2020. godine preuzme ulogu prvog centarfora. Predstavnici Barselone su Jovića gledali ukupno 16 puta i posle meča u Milanu, kada je golom srušio Inter (1:0) u Ligi Evrope, prelomili da intenzivnije pregovaraju s Ajntrahtom.

Za srpskog reprezentativca interesovanje su pokazali i Mančester siti, Bajern, Real Madrid, Inter, Junajted.... I od juče - PSŽ! Eto, čisto da ne bude da ima neki velikan evropskog fudbala koji nije bacio oko na sjajnog mladog fudbalera. Procenjuje se da Jović trenutno vredi 70 miliona evra!

ZANIMLJIVOSTI O LUKI

foto: Zorana Jevtić
  • Kada je dolazio na treninge u Crvenu zvezdu, kao klinac, spavao je u gepeku auta jer nisu imali novac za smeštaj
  • Prva plata iznosila mu je 50 evra po odigranoj utakmici, plus 2.000 dinara za putne troškove
  • Iz Crvene zvezde otišao je u Apolon iz Limasola, za koji nikada nije odigrao nijedan meč
  • Nije dobio šansu u Benfiki, koja ga je prosledila na pozajmicu u Ajntraht, gde je zablistao
  • Imaće sjajnu šansu da se osveti portugalskom klubu u meču četvrtfinala Lige Evrope (Ajntraht - Benfika)
  • Zvezda će dobiti 2,5% od njegovog narednog transfera (procenjuje se da će iznositi oko 70 miliona evra)
  • Ljubav s dugogodišnjom devojkom Anđelom krunisana je pre nekoliko nedelja rođenjem sina Davida

Umesto Kolarova i Kostića

KRSTAJIĆ POZVAO MLADENOVIĆA I GAJIĆA

foto: Starsport©

U odsustvu brojnih povređenih igrača, selektor Srbije Mladen Krstajić za meč s Portugalom naknadno je pozvao Filipa Mladenovića iz Legije i Milana Gajića iz Zvezde.

Kurir.rs/Anja Vukašinović Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track