OGLASIO SE LJUBIMAC GROBARA: Bivši igrač i trener crno-belih otkrio zašto je odbio ponudu Crvene zvezde
Foto: Dragan Kadić

ovo malo ko zna

OGLASIO SE LJUBIMAC GROBARA: Bivši igrač i trener crno-belih otkrio zašto je odbio ponudu Crvene zvezde

Fudbal -

Ljubinko Drulović, bivši fudbaler i trener Partizana, u razgovoru za portugalske medije otkrio je da je svojevremeno odbio ponudu Crvene zvezde zbog rata na prostorima bivše Jugoslavije i političke situacije u zemlji.

Portugalci su konstatovali da je nekadašnji selektor Srbije došao na Pirineje već sa 24 godine, na šta je on odgovorio.

- Tako je. Rođen sam i odrastao malom srpskom gradu, Novoj Varoši. Počeo sam da treniram sa sedam godina, sa 15 sam već igrao za seniore Zlatara u mom rodnom mestu. Kasnije, bio sam jedan od retkih reprezentativaca koji nije prošao školu Zvezde ili Partizana. Igrao sam u Radu. Imao sam posle poziv Crvene zvezde... Ljudi se možda ne sećaju, tada su crveno-beli bili prvaci Evrope. Ali bio sam prinuđen da odbijem ponudu. Zbog čega? Zbog rata, naravno. Politički problemi su već bili preveliki, nepodnošljivi. Shvatio sam da moram da odem sa Balkana i krenem ispočetka. Od nule - kaže Drulović.

Drulović je stekao veliki ugled u portugalskom fudbalu, nastupao je za Žil Visente, ali i Porto i Benfiku pre nego što je pojačao Partizan u sezoni kad su crno-beli prvi put izborili Ligu šampiona, 2003. godine.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track