PARTIZAN RAZBIJEN PRED VEČITI DERBI: Blickrig Radničkog protiv crno-belih! Nišije prišle Zvezdi na minus 4 (KURIR TV)
Foto: Starsport©

PREOKRET NA ČAIRU

PARTIZAN RAZBIJEN PRED VEČITI DERBI: Blickrig Radničkog protiv crno-belih! Nišije prišle Zvezdi na minus 4 (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Radničkog pobedili su Partizan na "Čairu" 3:1 (1:1) u poslednjem meču 32. kola Superlige Srbije, odnosno druge runde plej-ofa.

Nišlije sada imaju 41 bod, odnosno ponovo su prišle lideru Crvenoj zvezdi na samo četiri korak.

Crno-beli na trećem mestu imaju 30 bodova, koliko i četvrtoplasini Čukarički.

I dok Radnički u četvrtak (15.30) u 33. kolu ponovo igra kod kuće, i to sa Čukaričkim, Partizan kasnije istog dana gostuje Crvenoj zvezdi (19.00).

Istina, trener crno-belih Savo Milošević adute je čuvao upravo za "večiti derbi", pa je njegov tim u Nišu bio "šaren", ali je činjenica da ga je Radnički razbio i igrom i rezultatom.

Milošević zbog suspenzija nije mogao da računa na Nemanju R. Miletića i Vladimira Stojkovića, dok je odlučio da odmori Strahinju Pavlovića, Aleksandra Šćekića i Slobodana Uroševića, kojima je pretila kazna ako dobiju još jedan žuti karton, kao i Zorana Tošića i Gorana Zakarića.

Međutim, mora se dodati da je drugi gol domaćina, koji je i prelomio meč, postignut posle sumnjive situacije.

Radnički je sve vreme bio bolji rival, kontrolisao je dešavanja na terenu. Ipak, osim šuta Saše Stojanovića u 11. minutu prilika nije bilo sve do 42. minuta.

Tada je Đorđe Ivanović iskoristio zbunjenost domaće odbrane i loptu koja se odbila od Rikarda Gomeša smestio u mrežu - 0:1.

Međutim, radost crno-belih trajala je samo sedam minuta, jer je Stojanović izjednačio u četvrtom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena majstorski izvedenim "slobodnjakom".

Kad su se igrači posle odmora vratili na teren, usledio je "blickrig" domaćina.

U 48. minutu bivši igrač Partizana Petar Grbić je centrirao sa leve strane, Lazar Ranđelović pred golom nije dirao loptu, ali je pokretom tela možda uticao na golmana Filipa Kljajića, pa je ona nastavila put ka mreži. Crno-beli su se žalili, smatrajući da je gol trebalo poništiti zbog ofsajd pozicije Ranđelovića, ali je sudija Bojan Nikolić pokazao na centar.

Grbić je podigao ruku u vis, ali s obzirom na to da je nosio crno-beli dres, nije slavio pogodak.

Konačan rezultat postavio je Ranđelović posle velike greške Nemanje G. Miletića u 52. minutu - 3:1.

Partizan nije imao ni snage ni znanja da pokuša anulira zaostatak.

Da nevolja po crno-bele bude veća na današnjem meču sredinom prvog poluvremena povredio se Mark Valijente.

1 / 17 Foto: Starsport©

TOK MEČA:

KRAJ - 3:1!

87. minut - Smiljanić i Todorovski u klinču! Prošli su bez posledica.

78. minut - Drinčić je izveo slobodan udarac, Kljajić brani bez problema. To je bio četvrti šut domaćina u okvir gola, sva tri prethodna završila su u mreži!

77. minut - Žuti karton za Markovića, jer je prekršajem zaustavio kontru Radničkog.

76. minut - U dresu Partizana debituje Musa Nđaje! Igrač koji je u januaru došao iz Norveške, zamenio je Pantića.

74. minut - Saša Ilić menja Rikarda Gomeša.

74. minut - Ranđelović je prošao pored Smiljanića, ali je šutirao neprecizno.

72. minut - Aleksa Jovanović menja Sašu Stojanovića u Radničkom.

71. minut - Prvi korner za Partizan!

68. minut - Ivanović preti domaćinu, ali pogađa spoljnji deo mreže.

52. minut - 3:1 - RANĐELOVIĆ! Miletić je napravio veliku grešku, dao je loptu u noge domaćim igračima, usledila je asistencija ka Ranđeloviću, koji je zatresao mrežu Partizana.

51. minut - Šut Rikarda iz okreta preko gola.

48. minut - 2:1 - GRBIĆ! Bivši igrač Partizana je centrirao sa leve strane, Ranđelović pred golom nije dirao loptu, ali je pokretom tela prevario golmana Kljajića, pa je ona nastavila put ka mreži. Grbić je podigao ruku u vis, ali s obzirom na to da je nosio crno-beli dres, nije slavio pogodak.

foto: Printscreen

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:1

45+4. minut - 1:1 - STOJANOVIĆ! Majstorija iz slobodnjaka!

36. minut - 0:1 - IVANOVIĆ! Lopta se odbila od Rikarda Gomeša, Ivanović ju je pokupio i izašao sam pred golmana Ristića, a onda sjajno šutirao i zatresao mrežu.

36. minut - Delovalo je da će ovaj napad domaćina biti opasan. Grbić je prošao po levom krilu i u srcu šesnaesterca pronašao Haskića, koji je oklevao, pa se nije izborio za šansu, već je pokušao da vrati loptu Grbiću, od koga je brži bio Kljajić. Golman Partizana i ofanzivac Radničkog su se sudarili i obojica ostala da leže.

34. minut - Pantić je izveo slobodan udarac, lopta je odskočila pred golmanom Ristićem, koji nije imao problema da je ukroti.

28. minut - Nikolić se našao pred golom Radničkog, ali ga je Đorđević zagradio, pa i dalje nema ništa od prve prilike za Partizan.

23. minut - Veliki problem za Partizan! Povredio se Mark Valijente! Zamenio ga je Svetozar Marković.

17. minut - Radnički ima inicijativu, crno-beli su se orijentisali na odbranu gola sa namerom da domaćinu prete iz kontri, kojih za sada nije bilo.

11. minut - VELIKA ŠANSA ZA RADNIČKI! Golman Kljajić je odbio loptu posle centaršuta sa desne strane, na nju je naleteo Saša Stojanović, ali je šutirao pored gola.

foto: Printscreen

10. minut - Domaćin ima veći posed lopte u uvodu utakmice.

foto: Printscreen

4. minut - Prekid je izveo Drinčić, velika se gužva stvorila pred golom Partizana, ali opasnosti nije bilo za Kljajića.

1. minut - Utakmica je počela.

foto: Printscreen

MILAN SMILJANIĆ KAPITEN PARTIZANA NA OVOM MEČU

foto: Printscreen
foto: Printscreen

SASTAVI:

Trener Partizana Savo Milošević zbog suspenzija nije mogao da računa na Nemanju R. Miletića i Vladimira Stojkovića. Strahinji Pavloviću, Aleksandru Šćekiću i Slobodanu Uroševiću preti kazna ako dobiju još jedan žuti karton, pa ih verovatno zbog toga nema u timu, jer crno-bele u četvrtak očekuje 160. "večiti derbi". Pretpostavlja se da iz istih razloga nema ni Zorana Tošića ni Gorana Zakarića.

RADNIČKI: Ristić – Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević – Bondarenko, Drinčić – Grbić, Stojanović, Ranđelović – Haskić.

PARTIZAN: Kljajić – Vulićević, Valijente, Ostojić, N. G. Miletić – Smiljanić, Zdjelar, Ivanović, Pantić – Nikolić, Rikardo.

Sudija: Bojan Nikolić

Radnički je drugi na tabeli sa 38 bodova i ima priliku da se približi lideru Crvenoj zvezdi, koja mu trenutno beži sedam koraka.

Crno-beli su trećeplasirani sa 30 bodova, koliko sa utakmicom više ima i Čukarički.

Današnjim rivalima ovo je četvrti susret u sezoni, ali ne i poslednji.

Prvo su odigrali dva meča u Superligi - 2:2 u Nišu i 0:1 u Humskoj, a onda pre pet dana i prvi duel polufinala Kupa Srbije, u kome je Partizan kao domaćin pobedio 1:0. Nastavak borbe za finale predviđeno je za 15. maj na "Čairu".

"Često smo igrali s njima u poslednje vreme, poznajemo ih odlično, kao i oni nas, tako da nekih iznenadjenja na terenu neće biti. Mi ćemo pokušati da se na našem terenu nametnemo, da pokažemo da dva vezana poraza nisu ostavila traga na nas i ako nam se ukaže prilika probaćemo da pobedimo", rekao je trener Radničkog Nenad Lalatović.

Strateg crno-belih Savo Milošević smatra da će se današnji meč u velikoj meri razlikovati od onog u Kupu:

"Drugačija utakmica od one u Kupu, ali ne umanjuje njenu važnost. Što se tiče sastava, biće dosta promena u odnosu na Kup, ne mogu da kazem detalje. R. Miletić i Stojković imaju žute kartone, imamo problem i s potencijalnim kartonima".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track