PUKLA BRUKA! DOKAZANO DA SRPSKI KLUBOVI NAMEŠTAJU: Pljušte kazne zbog KLADIONICA! Oglasio se prvi čovek Dinama: Igrači su nameštali, ne klub!
Foto: Starsport, Profimedia

skandal trese fudbalsku srbiju

PUKLA BRUKA! DOKAZANO DA SRPSKI KLUBOVI NAMEŠTAJU: Pljušte kazne zbog KLADIONICA! Oglasio se prvi čovek Dinama: Igrači su nameštali, ne klub!

Fudbal -

Pukla bruka! Srpski fudbal upao je novi mulj! Nekoliko utakmica iz naših liga našlo se na tapetu organa UEFA, koji se bavi nameštanjima, a o tome je obavešten i Fudbalski savez Srbije, koji je kaznio klubove.

U pitanju je osam mečeva iz Superlige i Prve lige Srbije, a najveće ime je Partizan, koji, doduše nije apostrofiran kao klub koji se bavio nečasnim radnjama, već su isključivo to radili njegovi rivali.

Pobeda crno-belih nad Dinamom iz Vranja rezultatom 6:0 našla se pod lupom ljudi iz krovne fudbalske organizacije Evrope. Interesantno je da su u glavnoj ulozi najviše bili upravo Vranjanci, koji se dovode u kontekst sumnjivog klađenja na čak četiri utakmice.

Podsećanja radi, klub je posle ove utakmice čak optužio svog golmana Uroša Đurića za sumnjive intervencije.

- Disciplinci FSS su dobili informacije nadležnih organa UEFA i one se tiču ugrožavanja integriteta fudbalskih utakmica u Superligi i Prvoj ligi Srbije - navodi se u Fudbalskom savezu Srbije.

UEFA je povukla ove korake na osnovu sistema ranog uzbunjivanja o sumnjivom klađenju. Epilog su novčane sankcije Fudbalskog saveza Srbije, o kojima pišu Novosti.

Proleter iz Novog Sada je kažnjen sa 2,5 miliona dinara, Dinamo iz Vranja sa 1,5 miliona dinara, a Sinđelić će morati da plati dva miliona dinara. Zemunu i Budućnosti iz Dobanovaca je samo upućena opomena.

Ovo su sumnjivi mečevi:

Zlatibor - Sindelić 2:0 (2:0) Dinamo - Sindelić 4:1 (3:0) Proleter - Radnicki Niš 1:2 (1:0) Inđija - Proleter 1:1 (0:1) Partizan - Dinamo 6:0 (2.0) Radnicki Niš - Dinamo 2:1 (0:1) Proleter - Zemun 4:1 (3:0) Budućnost - Dinamo 1:2 (1:2)

ANTIĆ: IGRAČI SU NAMEŠTALI, NE KLUB

Predsednik i trener Dinama iz Vranja, Dragan Antić, zatečen je odlukom Fudbalskog saveza Srbije. On smatra da klub ne treba da snosi odgovornost za postupke svojih igrača.

"Sumnjali smo da je naš golman Uroš Đurić prodao utakmicu i imali smo dokaze da je učestvovao u tome sa još nekoliko igrača. Oni su odmah suspendovani. Želeli smo da zaštitimo klub i da se ogradimo od takvih pojedinaca, jer ime kluba niko neće da kalja i provlači u lošem kontekstu", rekao je Antić za "Žurnal" dodavši:

"Saznali smo da je desni bek Lazar Đokić sve organizovao, a kako je Đurić zapao u dugove bio je primoran da proda utakmicu. U sve to je bio umešan i štoper Jovan Zucović. Nisam vidovit, ne mogu da znam ko je od igrača spreman ili u stanju da tako nešto uradi. To može da se dogodi svakom klubu."

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track