MIHAJLOVIĆ HTEO DA SAHRANI SAIGRAČA JER MU JE PODMETNUO ZMIJU! Deki otkrio: A Miha žut, zelen, beo... Promenio 10 boja u sekundi!
Foto: Profimedia

Spektakularna priča

MIHAJLOVIĆ HTEO DA SAHRANI SAIGRAČA JER MU JE PODMETNUO ZMIJU! Deki otkrio: A Miha žut, zelen, beo... Promenio 10 boja u sekundi!

Fudbal -

Anđelo Peruci, legendarni golman, ostavio je Mihi gmizavca u neseser, a to ga je zamalo koštalo života jer ga je besni Srbin, kome je pozlilo, jurio po trening centru

Dejan Stanković ispričao je jednu od najzanimljivih anegdota iz sveta fudbala. Radnja se dešava u Laciju u vreme kada su dres rimskog kluba nosili Stanković, Mihajlović, Manćini, Peruci, Nedved, Nesta, Salas, Veron i ostali velikani evropskog fudbala.

Radnja se dešava u trening centru Lacija, a glavni akteri su Anđelo Peruci i Siniša Mihajlović.

- Miha se užasno plaši zmija... Anđelo je tokom dolaska na trening pregazio jednu autom, uzeo glavu, zalepio i stavio Mihi u neseser (smeh)... I mi smo se kupali (smeh), završili sve... Miha polako otvara neseser i kad je video "šta je ovo... aaaaaa... aaaaaa... aaaaaa...". Žut, zelen, beo... Promenio je deset boja u jednoj sekundi. Stvarno mu je pozlilo. To može Miha jednom da ispriča, odlična je anegdota. Jurio je Anđela po Formelu i nije hteo da se vrati u svlačionicu dok mu se nisam zakleo da sam uzeo zmiju, stavio u kesu i bacio van svlačionice. Miha hteo da ga sa'rani - ispričao je Dejan Stanković.

Izgleda da je čuveni golman bio baš neki zanimljiv lik.

- Anđelo Peruci je lud što se tiče lova. I onda Pankaro, Koradi, Fiore, Đanikeda, Favali, ja... znači, ujutru rano, baš rano... pošto Anđelo živi 80 kilomoetara van Rima i nekih 50 kilometara od Formela gde smo trenirali. Otišli smo u lov i ništa nismo ulovili. Jer nemamo pojma, ne poštujemo pravila lova. Koliko god je Anđelo nateravao divlje svinje da mi tu opalimo nešto, nismo imali sreće. Al' je zato klopa koju je spremio kod njega kući bila nezaboravna. Samo ga vidiš dođe na trening, sav iscepan i izgreban u licu, kaže " protrčala mi jedna divlja svinja, ja za njom u žbun".

Murinjo znao 14 dana pre finala LŠ tačan rezultat!

Ispričao je Stanković i jednu veoma zanimljivu priču vezanu za Žozea Murinja. - Osmi maj. Materaci, Kivu i ja na večeri. To je bilo dve nedelje pre finala Lige šampiona, Inter - Bajern. Žoze je bio u Berlinu sa saradnicima da gleda Bavarce u finalu Kupa Nemačke protiv Verdera. Materaci mu šalje poruku "Mister, kakvi su?". Stiže odgovor "Sve pod kontrolom, dobijamo 2:0". Znači, ima SMS, ima i datum, tri jaka svedoka. Bili smo sa ženama, mogu i one da potvrde. Znao je 14 dana ranije tačan rezultat u Madridu.

Veron nazvao sina po Stankoviću!

Huan Sebastijan Veron, čuveni argentinski fudbaler nazvao je sina po Stankoviću... - Nije Dejan, već Deian. Izbacio je "J" i stavio "I", da ga Argentinci ne bi izgovarali "Dehan". Velika čast za mene. Kad je dao sinu ime Deian, ja sam rekao "Sebo, je l' me zezaš?". On kaže "Ne, ozbiljan sam". Eto, veže nas još nešto. Čak smo Seba i ja imali jedan period gde je bilo izvesne netrpeljivosti. Naravno, sve rešeno za tili čas i on posle toga dođe i kaže da je sina nazvao po meni. Deian je generacija sa mojim Stefanom, vidim da je izrastao i da igra fudbal.

Ibrahimovićeve fore i fazoni...

O Zlatanu Ibrahimoviću mogao je Deki da priča do sutra, ipak, izdvojio je jedan anegdotu. - Voleo je da se zeza kad dobijemo premiju. Uzme onaj koverat i pusti ga da mu padne na nogu. Pa, onda kuka kako ga boli, kao da je cigla pala, aludira da je dobio mnogo novca. A ja ga pitam "šta, a naši padaju lagano kao suvi list".

Kurir sport / Mondo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track