PARTIZAN I CRVENA ZVEZDA ZA TROFEJ U KUPU: Tošić odveo crno-bele u finale, Radničkom ni vođstvo nije bilo dovoljno (KURIR TV)
Foto: Starsport©

REMI NA ČAIRU

PARTIZAN I CRVENA ZVEZDA ZA TROFEJ U KUPU: Tošić odveo crno-bele u finale, Radničkom ni vođstvo nije bilo dovoljno (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije posle remija (1:1) sa Radničkim u Nišu u revanšu polufinala.

Crno-beli su prvi meč u Beogradu dobili rezultatom 1:0.

Partizan će se za trofej boriti sa Crvenom zvezdom 23. maja, takođe na niškom "Čairu".

Zvezda je ranije danas obezbedila plasman na završnu predstavu Kupa Srbije odigravši sa ekipom Mladosti u Lučanima 0:0, što joj je bilo dovoljno posle trijumfa na "Marakani" 4:1.

Večerašnji duel u Nišu počeo je velikim iznenađenjem. Trener Partizana Savo Milošević od starta je ukazao šansu 17-godišnjem ofanzivcu Lazaru Pavloviću, kome je ovo bio debi za prvi tim, jer je tek pre mesec dana prekomandovan iz omladinskog pogona.

Crno-beli su u prvom poluvremenu diktirali ritam i držali konce igre u svojim rukama. S obzirom na to da je ulog za oba rivala bio veliki, ni jedni ni drugi nisu želeli mnogo da rizikuju.

U takvoj postavci jedinu priliku imali su gosti preko Pantića u uvodnim minutima, ali je njegov šut završio pored gola.

foto: Starsport©

U drugom poluvremenu domaćin je zaigrao ofanzivnije i postao opasniji po gol crno-belih. Nagrada za takav pristup Radničkom je stigla u 75. minutu kada je Stojanović anulirao zaostatak svog tima iz prvog meča. Posle prekida Ranđelović je poslao loptu u srce šesnaesterca, odakle je kapiten zatresao mrežu - 1:1.

Međutim, radost Nišlija kratko je trajala, jer je samo pet minuta kasnije Tošić izjednačio i poslao Partizan u finale. Rikardo Gomeš je probio po levom krilu, poslao loptu na peterac, a golman Ristić je samo posmatrao kako je Tošić šalje u mrežu.

Tada je postalo jasno da će crno-beli imati priliku da trofej u Kupu osvoje i petu sezonu zaredom, dok će Radnički morati da sačeka drugu priliku za prvi trofej u klupskoj istoriji.

TOK MEČA:

KRAJ - 1:1

85. minut - Žuti za Nikodijevića, jer je laktom udario Uroševića.

84. minut - Opasan napad Partizana, prvo je šut Rikarda Gomeša izblokiran, a onda je Zdjelar tukao pored gola.

80. minut - 1:1 - TOŠIĆ! Rikardo Gomeš je prošao po levoj strani i centrirao, a Zoran Tošić sa peterca zatresao mrežu.

76. minut - Crno-beli ponovo traže penal, smatraju da je lopta pogodila Drinčića u ruku posle udarca glavom Miletića, ali Lukić ni sada nije pokazao na belu tačku.

75. minut - 1:0 - STOJANOVIĆ! Kapiten Radničkog vraća sve na početak! Posle prekida Ranđelović je vratio u sredinu Partizanovog šesnaesterca, a Stojanović precizno šutirao.

73. minut - Urošević je sa leve strane šutirao ili centrirao, svejedno, bilo je opasno po gol Radničkog.

72. minut - Žuti karton za Todorovskog, izgubio je loptu, a onda povukao Uroševića.

PROZIVKA PARTIZANOVACA: SVI NA JUG 19.5. PO DNEVNICU!

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

68. minut - Noma umesto Bondarenka, prva izmena kod domaćina.

65. minut - Miletić je prvi "požuteo" od fudbalera Partizana.

"Grobari Jug" prozivaju predsednika Partizana Milorada Vučelića i "Novosti":

"Ko nam sredi da se 19.5. igra bez publike u 'Novostima' dobije besplatne rubrike", piše na transparentu, u potpisu stoji: Uprava Partizana, a iznad crvenim slovima: Hit ponuda meseca.

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

"Grobari Jug" pozivaju na protest 19. maja, na dan poslednjeg kola Superlige Srbije.

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

63. minut - Haskić pokušava glavom, bez problema za Stojkovića.

58. minut - ŠANSA ZA RADNIČKI! Ponovo je Ranđelović bio u prilici, ali je sa desetak metara tukao preko gola.

51. minut - Ponovo preti Ranđelović, snažno je šutirao, ali je opet Stojković dobro postavljen i pravovremeno reaguje.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:0

38. minut - Projektil Pantića sa 25 metara - preko gola.

34. minut - Nišlije moraju da postignu gol da bi uopšte razmišljali o finalu, ali za sada nemaju jasnu ideju u napadu. Sve se svodi na Drinčićeve duge lopte.

31. minut - Sada i crno-beli traže penal. Tošić je izveo prekid, Haskić je držao Pavlovića, koji je pao, a sudija Lukić je pokazao gol-aut.

30. minut - Prvi žuti karton na meču, dobio ga je Crnomarković, malo zbog prekršaja, malo zbog prigovora.

24. minut - Bomba Ranđelovića sa više od 20 metara, Stojković odlično interveniše.

19. minut - Posle duela Miletića i Grbića u kaznenom prostoru, fudbaler Radničkog je pao, a domaćini su tražili penal. Lukić je pokazao da se igra nastavi.

foto: Printscreen

17. minut - Posle pokušaja Pantića u petom minutu, uzbuđenja nema ni pred jednim golom. Ulog je veliki, rivali su oprezni.

5. minut - ŠANSA ZA PARTIZAN! Tošić je sa desnog krila sjajno pronašao Pantića, koji je sa osam-devet metara šutirao pored gola.

1. minut - Prvi korner za crno-bele, ali bez opasnosti po gol domaćina.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

Trener Partizana Savo Milošević napravio je veliko iznenađenje uvrstivši u sastav debitanta Lazara Pavlovića (2001. godište)! Milošević ga je nedavno priključio prvom timu, a danas mu već dao šansu da zaigra sa brojem deset na dresu.

Radnički: Ristić – Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević – Drinčić, Bondarenko – Stojanović, Ranđelović, Grbić – Haskić.

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Valijente, S. Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Tošić, Pantić, L. Pavlović - Rikardo.

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

SUDIJA LAZAR LUKIĆ SA KAPITENIMA

foto: Printscreen

KORTEO NAVIJAČA PARTIZANA

Posle prvih 90 minuta borbe crno-beli imaju minimalnu prednost - 1:0.

Izabranici Save Miloševića su pobedili Radnički u Humskoj golom Rikarda Gomeša.

Partizan je trostruki uzastopni osvajač Kupa Srbije, a zahuktali Radnički želi da se prvi put domogne finala, čiji će biti domaćin, što mu uliva dodatnu nadu da može do istorijskog uspeha. To bi bio prvi pehar koji bi stigao na "Čair".

"Ako ima Boga, izborićemo finale, ovaj klub i grad Niš su to zaslužili zbog svega što je urađeno ove sezone, a ako ne uspemo nećemo plakati. Važno je da ostavimo srce na terenu, a u tom slučaju imamo ozbiljnu šansu", rekao je trener Radničkog Nenad Lalatović.

Radnički je već ostvario veliki uspeh zauzevši drugo mesto u Superligi. Međutim, igrači Nenada Lalatovića naoštreni su za ulazak u istoriju, a da imaju čemu da se nadaju, pokazali su u prethodnim ovosezonskim duelima sa Partizanom. U četiri susreta doživeli su samo taj jedan poraz u Kupu, dok su u prvenstvu prvo remizirali na "Čairu" – 2:2 (iako su vodili 2:0), poslednjeg dana septembra prošle godine, a onda su dva puta savladali crno-bele – 1:0 u Humskoj 6. marta i 3:1 u Nišu 21. aprila, četiri dana posle prvog meča polufinala Kupa.

Crno-beli imaju sezonu za zaborav, a eventualno osvajanje Kupa, četvrtog u nizu, donekle bi "izvadilo" superligaške fleke. Partizan je treći na prvenstvenoj tabeli, ne tako davno bio je tek peti...

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track