Najnovije vesti

LEGENDE IGRALE ZA BUNJU: U jednom trenutku sve je stalo, svi su ustali i aplaudirali u njegovu čast! Trenutak za pamćenje! (KURIR TV)
Foto: Nemanja Nikolić

SJAJNo!

LEGENDE IGRALE ZA BUNJU: U jednom trenutku sve je stalo, svi su ustali i aplaudirali u njegovu čast! Trenutak za pamćenje! (KURIR TV)

Fudbal

Veliki broj bivših poznatih fudbalera učestvovao je danas u memorijalnoj utakmici u čast preminulog Gorana Bunjevčevića, a susret timova Zvezde i prijatelja završen je nerešeno 6:6.

"Sva ova imena govore o tome ko je Bunja zapravo bio i koliko svi imamo ogromno poštovanje prema njegovoj porodici", izjavio je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Marko Pantelić za Arenu u Staroj Pazovi.

Strelci za Zvezdin tim bili su Mihajlo Pjanović, Milenko Aćimović, Nikola Žigić, Dejan Ilić, Branko Bošković i Petar Bunjevčević.

 

Po dva gola za priajtelje dali su Andrija Delibašić i Milivoje Ćirković, jedan Marko Pantelić, dok je Ivan Vukomanović dao autogol.

 

1 / 12 Foto: Nemanja Nikolić

 

Darko Kovačević, koji je zamenio Bunjevčevića na mestu sportskog direktora FSS-a, rekao je da tradicija treba da se nastavi.

 

"Ova tradicija treba da se nastavi, da se Bunjevčević ne bi zaboravio. Bio je veliki čovek i veliki fudbaler. Bunja mi je bio dobar prijatelj. Emotivan sam jer nedostaje, mnogo", rekao je Kovačević.

Bunjevčević, nekadašnji fudbaler izmedju ostalog Crvene zvezde i Totenhema, umro je u junu prošle godine.

 

"Bio je odličan igrač, dobar kapiten, prvržen klubu. Bio je dobra ličnost, zato je bio i kapiten. Imao je nesreću da mu život bude zaista prekratak", rekao je počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić.

 

Memorijalnu utakmicu u Staroj Pazovi igrale su brojne bivše zvezde srpskog, ali i svetskog fudbala, poput Dejana Savićevića, Dejana Stankovića i drugih.

"Život nas je sve razdvojio na mnogo strana i okupili smo se svi u njegovu čast", kazao je Dejan Stanković.

 

"Došli smo da izrazimo poštovanje prema Goranu, da se on ne zaboravi", rekao je Dejan Savićević, nekada fudbaler Zvezde, a sada predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Tim prijatelja činio je veliki broj bivših fudbalera Partizana, Zvezdinog "večitog" rivala, a prisutan je bio legendarni Predrag Mijatović.

 

"Skupili smo se da se prisetimo svega onoga što nam je Bunja doneo. Sjajan čovek i fudbaler, kao i osoba od koje se moglo mnogo toga naučiti. Treba da shvatimo da život traje kratko i da treba uživati u njemu", rekao je Mijatović.

 

Igrao je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, kao i nekoliko ljudi iz sveta muzike i televizije.

 

1 / 26 Foto: Nemanja Nikolić

 

Po završetku utakmice Dejan Stanković je uručio pehar Minji Bunjevčević, Goranovoj ćerki

 

U 45. minutu utakmice sudija je zaustavio igru i minut aplauza za Bunjevčevića je mogao da počne. Ustali su svi sa tribina i glasno odali poštu prerano preminuloj fudbalskoj legendi.

 

 

 

Kurir sport 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...