KRSTAJIĆ ŠOKIRAO NACIJU: Matića NEMA na spisku, a vraća se bivši zaboravljeni as Zvezde!
Foto: Starsport©

iznenađenje

KRSTAJIĆ ŠOKIRAO NACIJU: Matića NEMA na spisku, a vraća se bivši zaboravljeni as Zvezde!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je danas spisak igrača za utakmice protiv Ukrajine i Litvanije u kvalifikacijama za EURO 2020, na kojem je povratnik Aleksandar Katai, a nema povređenog Nemanje Matića.

Na spisku su: Golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi), Nikola Vasiljević (Radnik).

Odbrana: Antonio Rukavina (Astana), Nemanja R. Miletić (Partizan), Nikola Milenković (Fiorentina), Uroš Spajić (Krasnodar), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma), Stefan Mitrović (Strazbur), Filip Mladenović (Lehija).

Sredina terena: Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Filip Kostić (Ajntraht), Dušan Tadić (Ajaks), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Adem Ljajić (Bešiktaš), Darko Lazović (Djenova), Andrija Živkovjć (Benfika), Nemanja Radonjić (Marselj), Aleksandar Katai (Čikago).

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Ajntraht), Aleksandar Prijović (Al Itihad).

Krstajić: Ukrajina najvažnija, ali ne i presudna

"Slede dve bitne utakmice, prva sledeća protiv Ukrajine je najvažnija, želimo da napravimo dobar rezultat, uvek je rezultat prioritet, a ne igra. Bitno je, ali ne i presudno. Ali, ako bude dobar rezultat biće nam lakše u nastavku, ako ne bude biće teže i imaćemo dodatan pritisak. Posle ide Litvanija gde smo favoriti", rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

On je konstatovao da bi bilo lepo da se u zvaničnom meču prekine loša tradicija protiv Ukrajinaca od šest prijateljskih utakmica bez pobede.

Podsetio je i da je sezona bila naporna za igrače, ali da to nikako ne bi smeo da bude izgovor.

"Termin je takav, imaju ga i ostali, nema izgovora ili alibija. Igrači su na odmorima, ali aktivnim, trio iz Ajntrahta je u Kini, ali doći će spremni i sveži", rekao je selektor.

Selektor je obrazložio i poziv Aleksandru Kataiju.

"U sjajnoj je formi, već je bio ovde, zna sve momke, oni znaju njega. Odličan momak, sjajan igrač", rekao je Krstajić.

Srbija 7. juna gostuje Ukrajini u Lavovu, a tri dana kasnije u Beogradu dočekuje Litvaniju.

Kurir sport/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track