OD ČETVRTKA SRBIJA DOBIJA NOVOG SELEKTORA! Ljubiša Tumbaković nasleđuje Mladena Krstajića!
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

kao što se danima pisalo!

OD ČETVRTKA SRBIJA DOBIJA NOVOG SELEKTORA! Ljubiša Tumbaković nasleđuje Mladena Krstajića!

Fudbal -

Srbija će ipak dobiti novog selektora, a to bi mogao da bude Ljubiša Tumbaković, piše današnji ''Sportski žurnal.''

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije u pregovorima je sa iskusnim stručnjakom, doskorašnjim selektorom Crne Gore.

Mladen Krstajić je i dalje selektor Srbije, ali po svemu sudeći neće još dugo, već će platiti ceh za debakl u Ukrajini, za šta je nesumnjivi krivac.

Kako ''Mozzart sport'' saznaje, zvanična inauguracija Tumbakovića biće u četvrtak kada će on i formalno postati novi selektor reprezentacije Srbije na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, koja će biti održana od 14 časova.

Ispred Tumbakovića biće postavljen samo jedan cilj - plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine, uoči nastavka kvalifikacija u septembru kada "orlovima" dolazi u Beograd prvak Evrope Portugalija.

Reprezentacija Srbije posle tri utakmice ima četiri boda u B kvalifikacionoj grupi, isto koliko i Luksemburg, ispred je Ukrajina sa 10, a iza Portugalija sa dva iz isto toliko mečeva, dok Litvanija ima jedan.

Ljubiša Tumbaković (66) je u trenerskoj karijeri radio u Radničkom iz Novog Beograda, Obiliću, Haitanu, Partizanu, AEK-u iz Atine, Al Nasru, Šandongu, Stil Azinu, Vuhanu, a od 2016. je bio selektor Crne Gore. Sa "sokolovima" se rastao pre nekoliko dana kada je odbio da vodi meč protiv reprezentacije tzv. Kosova.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track