DELIJE ZABORAVLJAJU BARI, TOKIO I JEDNOG OD NAJBOLJIH FUDBALERA SVIH VREMENA: Odgovor navijača Zvezde Dejanu Savićeviću izazvao gnev crnogorskih medija (VIDEO)
Foto: @starsport, Dragan Kadić

BURA SVE JAČA

DELIJE ZABORAVLJAJU BARI, TOKIO I JEDNOG OD NAJBOLJIH FUDBALERA SVIH VREMENA: Odgovor navijača Zvezde Dejanu Savićeviću izazvao gnev crnogorskih medija (VIDEO)

Fudbal -

Treća utakmica finala plej-ofa košarkaške lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana, poslužila je navijačimna crveno-belih za odgovor predsedniku Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanu Savićeviću, a posle odbijanja selektora Ljubiše Tumbakovića (smenjen u međuvremenu) i igrača tima iz Beograda Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića da nose dres reprezentacije Crne Gore u meču sa takozvanim Kosovom.

Popularni Genije je rekao da je direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić uticao na odluku da Stojković, Ivanić i Tumbaković napuste nacionalni tim Crne Gore, a Delije mu to nisu oprostile, iako je Dejo jedan od najboljih fudbalera u istoriji kluba i član trofejnih timova iz Barija i Tokija koji su se peli na krov Evrope i sveta.

Delije su iskoristile kultnu izjavu Savićevića pred duel fudbalera Jugoslavije i Hrvatske u Zagrebu 1999. godine i na košarkaškom derbiju, razvile transparent:

– Sever produžena ruka Srbije nikad službe i vlasti! Je..m te u usta škrbava – napisale su Delije.

foto: Starsport©

Potez navijača Crvene zvezde naišao je na oštru osudu javnosti u Crnoj Gori. Portal Vijesti.me preneo je događaj iz Pionira uz naslov “Delije” vređale Savićevića.

– Igraju košarku Crvena zvezda i Partizan, a sa tribina, na kojima su isključivo navijači “crveno-bijelih”, čuju se uvrede na račun – Dejana Savićevića. Jedan od najboljih fudbalera beogradskog kluba svih vremena, član i zvezda generacije ’91, našao se na meti “Delija”, nakon izjava o “slučaju Kosovo” i odlaska selektora Ljubiše Tumbakovića, te fudbalera Zvezde Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića, iz reprezentacije Crne Gore – piše u tekstu Vijesti.

Slično piše i drugi popularni crnogorski portal Cdm.me koji navodi da su navijači Zvezde ‘udarili na legendu’.

– Legenda crnogorskog fudbala i bivši as Crvene zvezde Dejan Savićević izvređan je na trećoj utakmici finalne serije košarkaškog prvenstva Srbije i to od strane popularnih “Delija“. Najvernije pristalice “crveno-belih” odgovorile su Savićeviću na optužbe kako su “Delije” produžena ruka srpske vlasti i da je Zvezdan Terzić preko njih pritiskao Ljubišu Tumbakovića, Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića da napuste reprezentaciju Crne Gore pred meč sa Kosovom. Pristalice Crvene zvezde očito su zaboravile Dejanove sjajne partije i golove s početka devedesetih, piše pomenuti portal.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track