SKANDAL U HRVATSKOJ! Pijani huligani napali sina Zvezdine legende! Srpski trener za Kurir: Bilo je napeto, deca su bila u opasnosti
Foto: FK Čukarički

INCIDENT NADOMAK ZAGREBA

SKANDAL U HRVATSKOJ! Pijani huligani napali sina Zvezdine legende! Srpski trener za Kurir: Bilo je napeto, deca su bila u opasnosti

Fudbal -

Skandal u Hrvatskoj! Huligani su napali trenera mlađih selekcija Čukaričkog Đorđa Aćimovića, inače sina legende Crvene zvezde, Jovana Kuleta Aćimovića.

Na tradicionalnom turniru "Alpas kup" održanom u Velikoj Gorici nadomak Zagreba, mališani Čukaričkog (do 11 godina) osvojili su prvo mesto u grupi, a u eliminacionim borbama put ih je odveo na Dragovoljac.

Rezultat je bio nerešen, pa je trebalo da se pristupi izvođenju penala. A onda je došlo do incidenta!

Roditelji igrača Dragovoljca upali su na teren i krenuli ka Aćimoviću.

"Moguće je da je reč o nekim ratnim veteranima", počeo je Đorđe Đulika Aćimović priču za Kurir.

Nerado se seća skandala iz Hrvatske.

"Organizacija je morala da bude bolja. Sa znanjem da je reč o problematičnim i pijanim roditeljima, trebalo je da nas stave da igramo na centralnom terenu, gde je publika ipak udaljenija. Ovako, na pomoćnom terenu, previše je blizu terenu".

Trener Čukinih dečaka nastavlja priču:

"Petorica su uletela na teren, ja sam pokušao da ih smirim. Krenuli su na mene, ali su svi ostali skočili na moju stranu, pritom mislim i na roditelje drugih klubova, pa i recimo Dinamo Zagreba. Oni su sprečili da dođe do fizičkog obračuna".

Aćimović žali što tada nije povukao ekipu sa terena.

"Deca su bila na 10-15 metara odatle. Bilo je napeto, srećom, prošla su bez problema. Međutim, postojao je rizik da im se desi nešto ne daj Bože. Potrebno je više odgovornosti prilikom organizacije takvih događaja, naročito kada se zna da ima problematičnih roditelja", zaključio je Đorđe Aćimović.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja