POLICIJA UHAPSILA MUŠKARCA KOJI STOJI IZA UBISTVA EMILIJANA SALE: Detektivi iz Engleske pronašli krivca za smrt fudbalera posle opsežne istrage (FOTO)
Foto: AP

UBISTVO IZ NEHATA

POLICIJA UHAPSILA MUŠKARCA KOJI STOJI IZA UBISTVA EMILIJANA SALE: Detektivi iz Engleske pronašli krivca za smrt fudbalera posle opsežne istrage (FOTO)

Fudbal -

Krajem januara svetsku javnost potresla je vest o smrti Emilijana Sale, a sada svet potresa najnovija informacija vezana za argentinskog fudbalera.

Policija je u engleskoj uhapsila muškarca (64) koji se sumnjiči da je odgovoran za tragediju i smrt argentinskog fudbalera Emilijana Sale i to posle istrage koja je trajala mesecima.

"Sproveli smo opsežnu istragu o okolnostima smrti Emilijana Sale. Kao deo istrage moramo da razmotrimo da li postoje dokazi o bilo kakvom kriminalu, a rezultat je hapšenje 64-godišnjeg muškarca koji je osumnjičen za ubistvo iz nehata nezakonitim činom", izjavio je detektiv Sajmon Hunkster.

Detektiv je poručio i kako policija neće otkrivati nikakve dodatne detalje niti će otkriti identitet osumnjičenog, osim ako se protiv njega ne podigne optužnica.

Sala je 21. januara poleteo iz Nanta za Kardif, ali je privatni avion Pajper nestao sa radara nekoliko sati kasnije. Prvobitna potraga za fudbalerom i pilotom, posle tri dana je obustavljena jer spasioci nisu našli nikakve tragove.

foto: AP

Ta vest je ujedinila mnoge fudbalere koji su porodici poslali novčane priloge kako bi iznajmili privatne detektive za nastavak potrage. Među njima su Leo Mesi, Ngolo Kante, Kilijan Mbape...

Privatna potraga je ubrzo dala rezultate, ali nažalost ne sa srećnim krajem. Avion je lociran na 63 metra dubine blizu ostrva Gernsi u Engleskom kanalu. Pomoću sonara i podvodnih kanala je uočeno jedno telo u avionu, a nakon obdukcije je bilo jasno da se radi o Emilijanu Sali.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track