OVO JE BOMBA! Marin dovodi srpsku zvezdu na Marakanu! To se zove pojačanje!
Foto: FK Crvena zvezda

Akcija novog Kapitena ZVEZDE

OVO JE BOMBA! Marin dovodi srpsku zvezdu na Marakanu! To se zove pojačanje!

Fudbal -

Novi kapiten crveno-belih bacio je bombu navijačima mogućim angažovanjem aktuelnog rekordera u dresu Srbije i fudbalera Zenita.

Specijalni izvreštač iz Austrije Aleksandar Radonić!

Da podsetimo, šampion Srbije igra protiv kluba iz Sankt Peterburga u subotu u Vindišgarstenu, pa će to biti priolika da se vidi sa Banetom Ivanovićem. - Radujem se susretu s njim, dobri smo prijatelji. Moj zadatak je da ga dovedem u Zvezdu. Moram da pričam s njim lično, ne preko telefona. Da ga nagovorim da dođe već sada, ovog leta - poručio je Marin malo u šali, malo u zbilji.

Sjajni fudbaler je od ove sezone novi kapiten kluba s Marakane.

- Velika je čast biti kapiten Crvene zvezde. Srećan sam da mogu da vodim ovakvu ekipu. Nisam očekivao, iako sam prošle godine, uz starije igrače, bio vođa ekipe. Tako će biti i ove godine, mnogi će preuzimati odgovornost.

foto: AP

Od ove sezone crveno-bela "desetka" je promenila vlasništvo, krasi leđa Marka Marina.

- Nosio sam desetku u Bremenu i Olimpijakosu. To mi je omiljeni broj. Bitan je, meni znači mnogo. Kad sam bio klinac, nosio sam Zvezdinu desetku, ali nije bilo imena pozadi, sećam se Savićevića i njegove desetke.

Crvenu zvezdu početkom jula čekaju kvalifikacije za Ligu šampiona. Prvi protivnik je litvanska Suduva.

- Kad god sam igrao kvalifikacije, prošao sam. S Verderom i Olimpijakosom. Očekujem reprizu. Minimalan cilj je Liga Evrope.

Ove zime tokom priprema u Turskoj Marko je imao ponudu katarskog Al Sada vrednu 5.000.000 evra koju je odbio.

- Ne bih uzeo titulu i zato sam se odlučio na taj korak. Srećan sam i klub je srećan sa mnom. Želim da opet doživim Ligu šampiona na Marakani. Nema ništa lepše od toga. Moramo opet da se borimo za tako nešto.

Milan Pavkov je otišao u Kinu, a Marko Marin je imao sjajan odnos s visokim napadačem.

- Nedostajaće nam kao čovek i kao igrač. Divan je momak, bilo nam je svima žao što ide, ali za njega je to velika šansa da zaradi novac. Lepo smo ga ispratili. Mi smo prijatelji i želim mu sve najbolje, da tamo nastavi da daje golove i da se posle toga vrati u Zvezdu - istakao je Marko Marin.

Navijači Crvene zvezde Marka Marina doživljavaju kao Zvezdinog Mesija, igrača koji može jednim potezom da reši utakmicu.

- Ja sam igrom to nametnuo javnosti. Tu sam da rešim utakmicu, dam gol, podelim asistenciju... Moram da nastavim s dobrim igrama, da pomognem - kazao je Marin.

Marko Marin deluje da je srećan i zadovoljan u Srbiji i Crvenoj zvezdi.

- Jesam, srećan sam. Žena, malo dete, oboje uživaju u Srbiji. U klubu paše sve, Beograd je pravi izbor za nas. Ako je igrač srećan van terena, onda je i na terenu još bolji. Blizu mi je i Republika Srpska, često odem tamo.

Živeću u Nemačkoj

Marko Marin evocirao je uspomene i na Mundijal iz 2010, kada je igrao za Nemačku, i to protiv Srbije:

- SP je doživljaj za svakog igrača. Bilo mi je čudno kad sam igrao protiv Srbije, ali odrastao sam u Nemačkoj, tamo ću da živim. Dao sam svoj maksimum i dao bih opet.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track