TRAGEDIJA OBELEŽILA ŽIVOT HEROJA RUMUNIJE! PRIČA KOJA SLAMA SRCA: Mladi golman ne može da preboli smrt sestre! Evo kako joj ispunjava obećanje dato kad je bio dečak (VIDEO)
Foto: EPA/ALESSIO TARPINI

JEDAN OD TVORACA SENZACIJE NA EP

TRAGEDIJA OBELEŽILA ŽIVOT HEROJA RUMUNIJE! PRIČA KOJA SLAMA SRCA: Mladi golman ne može da preboli smrt sestre! Evo kako joj ispunjava obećanje dato kad je bio dečak (VIDEO)

Fudbal -

Rumunija je hit na Evropskom prvenstvu za mlade, a jedan od junaka te selekcije je kapiten i golman Andrej Radu.

Rumuni su se domogli polufinala, u kome će se u četvrtak sastati sa Nemačkom, a ujedno i obezbedili učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju sledeće godine.

Radu je vođa ekipe. Mladi 22-godišnji golman pod ugovorom je sa Interom, a prošle sezone je kao pozajmljen nastupao za Đenovu i bio je sjajan.

Andrej je, sada se već može konstatovati, stigao daleko, a kao mlad je doživeo tragediju koja ga je obeležila.

Kada je imao devet godina, njegova sestra Ema (14) je preminula od bolesti imunološkog sistema. Bilo je to 2006.

Od tada Andrej na svakoj utakmici ispod dresa nosi majicu sa Eminim likom i porukom: "Dugujem ti sve! Volim te, Ema".

Tu majicu je nosio i na meču sa Francuskom, u kome je Rumunija overila plasman u polufinale.

"Andrej se ponadao da se Ema izlečila i da su njegove molitve tokom 55 dana urodile plodom, a onda je saznao da je izgubio sestru i to ga je slomilo", izjavila je majka za rumunske medije.

Andrej je još kao dečak obećao sestri da će zajedno obići sve stadione sveta, a kada je ona preminula, on je pronašao način da obećanje ispuni. Osim u srcu, nosi je i na majici, gde god da igra i poručuje da je Ema njegov "anđeo čuvar".

"Na jednoj utakmici, kada je dosuđen penal za protivnički tim, Andrej mi je prišao i rekao mi: 'Ema me sada gleda, odbraniću'. I zaista je odbranio", dodala je majka.

Andrej Radu je fudbalsku školu počeo u Steaui, zatim prešao u Dinamo iz Bukurešta, a pod ugovorom sa Interom je od 2015. Prema majčinim rečima, teško se odlučio na odlazak u Italiju, jer je tamo daleko od sestrinog groba.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/ALESSIO TARPINI)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track