PARTIZANOVAC POŽELEO ZVEZDI LIGU ŠAMPIONA: Saša Marković o talijama i Brazilcu Žanderu
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Bratski susret u Austriji

PARTIZANOVAC POŽELEO ZVEZDI LIGU ŠAMPIONA: Saša Marković o talijama i Brazilcu Žanderu

Fudbal -

Fudbaler kiparskog Apolona Saša Marković ocenio da bi levonogi Južnoamerikanac mogao biti dobro pojačanje za crveno-bele.

Za Kurir iz Austrije - Aleksandar Radonić Poznato lice među fudbalerima kiparskog Apolona koji su odigrali nerešeno sa Crvenom zvezdom u austrijskom Vindišgarstenu. Saša Marković, nekadašnji fudaler Partizana, sada uzdanica kluba iz Limasola, rado je pristao na razgovor sa novinarima iz Srbije.

- Zamalo da pobedimo Crvenu zvezdu! Ovo je nama bila druga pripremna utakmica, najvažnije je da se niko nije povredio i da se što bolje uigramo za kvalifikacije za Ligu Evrope. Pa, neka budemo talični jedni drugima. Neka Zvezda uđe u Ligu šampiona, mi u Ligu Evrope. I super svima - nasmejao je sve Saša Marković (28) svojom optimističnom izjavom.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Apolon je dugo bio na prvom mestu u prvenstvu Kipra, ali na kraju ipak nije uzeo titulu. - Eto, nismo imali snage pred kraj prvenstva, to je to. Ne bih da pričam o tome. Apoel je prvak.

Prošle godine, Saša Marković je nahvalio Lorenca Ebisilija. Rekao je da je najbolji igrač kiparske lige, a Holanđanin je u Zvezdi malo toga pokazao. - Čudi me da nije uspeo da se nametne. Bio je nosilac igre u Apoelu. Čudi me stvarno, bio je baš dobar, posebno kada su igrali Ligu šampiona. Možda se samo nije uklopio.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Partizan je, naravno, neibežna tema u razgovoru sa sašom Markovićem. To je klub čiji je dres nosio četiri godine. - Partizan pratim stalno, kad god mogu, nadam se da će da krenu malo bolje, da će se vratiti na stare staze. Gledao sam finale Kupa sa lica mesta, kao i ispraćaj Saše Ilića.

Crvena zvezda je kao pojačanje pikirala Brazilca Žandera, levog beka kiparskog Pafosa. - Kod nas je igrao dobro i mislim da bi se dobro uklopio. Mogu samo da kažem da je ofanzivan - poručio je Marković.

kurir.rs / A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track