DOVEDITE MI TO DETE! Emotivna ispovest devojke kojoj je Miha PLATIO OPERACIJU SRCA: On je moj spasilac, čovek za koga je moj život i te kako vezan (FOTO)
Foto: AP, Printscreen Facebook

VELIKO SRCE SRPSKOG FUDBALERA

DOVEDITE MI TO DETE! Emotivna ispovest devojke kojoj je Miha PLATIO OPERACIJU SRCA: On je moj spasilac, čovek za koga je moj život i te kako vezan (FOTO)

Fudbal -

Mlada Podgoričanka Nikolina Radunović poslala je emotivnu poruku srpskom fudbalskiom treneru Siniši Mihajloviću, čoveku koji joj je pre 19 godina finansirao operaciju srca i omogućio da živi, a sve to je izazvalo veliku emotivnu buru na društvenim mrežama.

Ova emocijama obojena poruka koju je na svom fejsbuk-profilu napisala Podgoričanka Nikolina Nina Radunović rasplakala je ne samo Crnu Goru, nego i ceo region! Sigurno će stići i do Mihe koji je od prvog saznanja da boluje od leukemije obasut porukama podrške. Nikolina nije slutila da će njena priča uzburkati osećanja ljudi.

- Volela bih da moj glas dođe do njega. Da nije bilo Siniše, ko zna kojim putem bi otišao moj život. On je moj spasilac, čovek za koga je moj život i te kako vezan. Dobrotvor i humanista - kaže za "Novosti" Nikolina.

foto: AP, Facebook

Radost roditelja pri njenom rođenju pomutila je vest da ima srčane mane opasne po život. Borba za malu Nikolinu je od tada počela da se odvija i trajala je sve dok se nije pojavio Siniša. Imala je četiri i po godine kada je uspešno operisana u Rimu 19. aprila 2001.

- Na prostoru bivše Jugoslavije nije bilo moguće obaviti intervenciju. Šansa se pojavila u Londonu, ali se sredstva nisu mogla prikupiti. Radilo se o kompleksnoj srčanoj mani sa kojom se medicina do tada jako retko sretala. Siniša Mihajlović je sasvim slučajno saznao za moj problem, i to preko našeg zajedničkog prijatelja koji je sada, nažalost, pokojni. I on je, kao i Siniša, bio iz Borovog Sela kod Vukovara. Nije znao ni ko sam, niti odakle, već je samo poručio - "Dovedite mi to dete!"

foto: EPA/GIORGIO BENVENUTI

On je već tada bio u Italiji, u Laciju.

- Uspeo je da mobiliše ceo tim kako bi mi se pomoglo. Najviše novca uplatio je Siniša, a ostatak fudbaleri rimskog kluba. Operisana sam, vratila se u život i, kao što vidite, danas potpuno normalno funkcionišem, živim i ništa mi nije uskraćeno. Nisam jedina kojoj je on pomogao, jer ih je zaista mnogo. Nikada se nije zbog toga eksponirao, jer je to radio kao pravi vernik i humanista.

foto: Pritnscreen

Iako je od tada proteklo skoro dvadeset godina, Nina nije uspela da se upozna sa svojim spasiocem, da mu lično zahvali.

- Siniša je deo mog života, iako ga ne poznajem. Ljubav koju osećam prema njemu je zaista posebna i ne može se opisati rečima. I zbog svega toga jako me pogodila vest da je bolestan. Nisam mogla verovati da se nekoj osobi poput njega nešto slično može desiti. Mnogo me pogodila to saznanje i nateralo da napišem poruku za koju nisam očekivala da će izazvati ovakvu buru. A tekst je nastao iz srca i dubine duše.

foto: Pritnscreen/Facebook

kurir.rs / Novosti

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track