BILA BI TO SIGURNO UTAKMICA 21. VEKA! RADOVAN PANKOV ZA KURIR: Dajte Dinamo pa da igramo
Foto: Profimedia

Priželjkuje spektakl

BILA BI TO SIGURNO UTAKMICA 21. VEKA! RADOVAN PANKOV ZA KURIR: Dajte Dinamo pa da igramo

Fudbal -

Дefanzivac Crvene zvezde želeo je da sa Zagrepčanima odmeri snage još u kvalifikacijama, a sada se nada da će se s prvakom Hrvatske naći u istoj grupi.

Iako ekipa Jang bojsa nije za potcenjivanje, nekako su svi u Crvenoj zvezdi i oko nje uvereni da će crveno-beli slaviti u duelu sa Švajcarcima i drugu godinu zaredom biti učesnik Lige šampiona.

U to veruje i štoper srpskog prvaka Radovan Pankov, koji za Kurir otkriva da mu je jedna od želja i dvomeč sa zagrebačkim Dinamom.

- Voleo bih da smo Dinamo izvukli u trećem ili četvrtom kolu! Volim te velike utakmice, a s njima bi bila posebna, sigurno. Ako ne i utakmica 21. veka. Što da ne? Dve utakmice sa njima, u Zagrebu i Beogradu... Bio bi spektakl za navijače. Doživljavali bi ih sigurno mnogo strastveno i nervozno iščekujući pobedu, a to bi bila utakmica posebna za nas. Protivnik po meri za grupnu fazu, borba za treće mesto, koje bi bilo sasvim dohvatljivo, što automatski znači igranje Lige Evrope u nokaut fazi. Bolje je da imaš nekog kao što je Dinamo, nekog s kim možeš da igraš i da se boriš za to treće mesto, nego da imaš grupu smrti kao prošle godine - kaže Pankov.

foto: Printscreen

Koga bi još izabrao za rivale u grupnoj fazi LŠ?

- Ne bih sad o tome da pričam, bilo bi neozbiljno, ali, hajde, želja nek bude, pored Dinama, Real ili Barselona. Od Engleza ne bih nikog, jer me ne privlače. Neka bude Juventus ili Inter od Italijana.

Da se vratimo začas na Kopenhagen. Kažeš da si bio siguran u sebe toliko da si mogao da pucaš svih 11 penala, da li to znači da si jedva čekao da se završe produžeci i pređe na jedanaesterce.

- Verovao sam da može da sevne i neka kontra u produžetku, jer se videlo da su nervozni. Možda smo, da smo bili malo odlučniji, mogli i ozbiljnije da ih ugrozimo. Penali su lutrija, imali smo sreće, ali smo je zaslužili. Nije realno da Kopenhagen igra Ligu šampiona, koju ćemo igrati, siguran sam, ili Ligu Evrope pre nas. Jesu oni veliki klub, ali Zvezda je mnogo veći.

Od Radničkog do Zvezde

ZATO SAM SE VRATIO U SRPSKI FUDBAL

Pre samo godinu dana Radovan Pankov igrao je za Radnički u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Posle pobede nad Maltežanima usledila je eliminacija od Makabija, a nas je zanimalo da li je tada mogao sebe da zamisli u ulozi heroja, koju ima među navijačima posle dva gola Kopenhagenu.

- Nisam mogao da zamislim tako nešto, ali rekao sam da se u srpski fudbal vraćam da bih došao do Zvezde što pre. I eto, došao sam posle godinu dana. Što se penala tiče, video sam da se golman ranije baca i da ide dole. Sve što se pogodi iznad njega, ne može da brani. Tako sam gađao oba penala. S ove tačke gledišta samo je trebalo brzo izvesti svaki šut iz punog trka da se ne bi potkopalo, pa da busen digne loptu.

Recept za uspeh

MORAMO OVAKO I S JANG BOJSOM

Da li je sadašnji nivo igre dovoljan da se eliminiše i švajcarski tim i izbori mesto u Ligi šampiona?

- Svakako da stremimo tome da dignemo nivo igre. Dobro je što se druga utakmica igra kod kuće. I tamo je veštačka trava, ali, koliko sam čuo, u totalno drugačijem stanju od onih na koje smo navikli. Maltene kao da se igra na prirodnoj travi. Mislim da nam je i ovaj nivo igre dovoljan za prolaz.

Mislima je Zvezda u Švajcarskoj, ali i dosad je u ovakvim situacijama, beležila pobede u domaćem prvenstvu. Večeras (20.00) gostuje Spartaku, kvota na dvojku je 1,30, a da će šampion pobediti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Spartak - C. zvezda.

Kurir sport/Gojko Filipović/Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track