ŽELJA CRVENO-BELIH IZMEĐU DVA MEČA Milan Dudić: Zvezdi je mesto u Evropi!
Foto: @starsport

Nek se ponovi 2004. godina

ŽELJA CRVENO-BELIH IZMEĐU DVA MEČA Milan Dudić: Zvezdi je mesto u Evropi!

Fudbal -

Jasno Srpski prvak je već eliminisao Jang bojs pre 15 godina, a tadašnji reprezentativac i strelac gola za ukupnih 5:2 uporedio je dve generacije

Nisu Crvena zvezda i Jang bojs sinoć igrali prvi put u svojoj istoriji. Pre tačno 15 godina takođe su odmerili snage, isto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a tada je iz dvomeča bolji izašao srpski prvak (tada Srbije i Crne Gore).

foto: FK Crvena Zvezda

Pamte se golovi Nikole Žigića za konačnih 2:2 u Cirihu posle vođstva Švajcaraca od 2:0. Bilo je to u prvom meču, dok su revanš na Marakani crveno-beli lagano dobili u svoju korist - 3:0. Strelci u tom drugom meču bili su Miladinović, Dudić i ponovo Žigić.

- Naravno da se sećam tog dvomeča. Loše smo počeli, Jang bojs je vodio sa 2:0, ali nismo se predali, verovali smo da možemo i uspeli. Na kraju je ukupan rezultat bio 5:2 za nas - prisetio se Milan Dudić, tadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore iz redova Crvene zvezde, a sada uspešni menadžer.

foto: FK Crvena Zvezda

Dudić danas zajedno s bratom blizancem Ivanom u Zvezdi brine o nekolicini igrača, pre svih o povređenom Jovičiću i Jevtoviću, koji je sinoć bio u protokolu meča u Bernu.

- Švajcarci su uvek neugodan protivnik, takav je svaki njihov klub. Znamo, i reprezentacija. Međutim, mislim da Crvena zvezda može da izađe kao pobednik iz ovog dvomeča i ponovi naš rezultat iz 2004. godine, s tim što bi ovaj put ušla u Ligu šampiona, što mojoj generaciji nije uspelo posle eliminacije od PSV - jasan je nekadašnji štoper Dudić.

foto: FK Crvena Zvezda

Inače, Jang bojs je u prethodnom periodu još jednom gostovao u Srbiji, 2015. godine, kad je eliminisan od Partizana. Bilo je to u grupnog fazi Lige Evrope. Prvi meč u Bernu okončan je remijem - 1:1, dok su crno-beli u Beogradu slavili sa 2:1 i zajedno s kijevskim Dinamom dočekali proleće u Evropi.

foto: FK Crvena Zvezda

Dakle, istorija kaže da Jang bojs ne ume protiv Srba, pa nek tako bude i sada u dvomeču sa Crvenom zvezdom, bez obzira na rezultat sinoćnjeg okršaja u Švajcarskoj.

foto: FK Crvena Zvezda

Zanimljivo

FUDBAL ZAMENILI RUKOMETOM

Bio je zanimljiv uvodni deo treninga u Bernu - jedinog pred sinoćni meč s Jang bojsom. Igrači su bili podeljeni u nekoliko grupa, a sudeći po fotografijama, oni su igrali rukomet, a ne fudbal. Naravno, reč je o uobičajenoj vežbi pred onaj glavni deo treninga koji se krio od medija.

foto: FK Crvena Zvezda

Trio fudbalera

U JANG BOJSU PRIČAJU SRPSKI

U Jang bojsu trenutno igra jedan srpski internacionalac - povređeni Miralem Sulejmani. Ranije su žuto-crni dres švajcarskog kluba nosila još dvojica srpskih fudbalera - Milan Vilotić i Boban Maksimović.

Kurir / Goran anđelković

Foto: @starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track