ALBANCIMA UKINUT SIGNAL ZA DRON: Švajcarci promenili pravilnik zbog Zvezde
Foto: Profimedia

Ovo je hit

ALBANCIMA UKINUT SIGNAL ZA DRON: Švajcarci promenili pravilnik zbog Zvezde

Fudbal -

Zbog najave da bi albanski ekstremisti iz Berna ponovili „slučaj dron“ iz Beograda, lokalne vlasti specijalnom tehnologijom „ugušile“ vazdušni prostor nad stadionom, pišu švajcarski mediji

Do završetka ovog izdanja novina nije bio poznat ishod sinoćnjeg meča Jang bojsa i Crvene zvezde u plej-ofu za Ligu šampiona, ali su postojale naznake šta će se zapravo dešavati na stadionu i oko njega u Bernu.

Tako su švajcarski mediji naširoko pisali o ovoj utakmici, a akcenat su stavili na tribine i moguće incidente Srba i Albanaca, koji u velikom broju žive i rade u ovom gradu. Između ostalog, jedan tekst donosi informaciju da su Švajcarci navodno promenili pravilnik zbog Zvezde.

Naime, sve utakmice njihovih klubova i reprezentacije snimaju se dronom, a sinoć je napravljen presedan. Razlog je, kako tvrde švajcarski novinari, odluka da se specijalnim signalima „uguši“ vazdušni prostor nad stadionom kako albanski ekstremisti eventualno ne bi ponovili incident iz Beograda kad su na dron zakačili albansku zastavu i tako prekinuli meč.

Inače, list Blik dao je najveći prostor utakmici na stadionu Švajcarska s naslovom „Pitanje časti“. Tu je veliki prostor posvećen i provokatoru Đerdanu Šaćiriju, koji je neprimerenim radovanjem golu za Švajcarsku protiv Srbije na Mundijalu u Rusiji „podigao prašinu“.

- Jang bojs brani švajcarski fudbal, koji se ovog leta „isprljao“. Zato protiv Zvezde moraju da se otvore vrata Lige šampiona. Radi se i o časti Šaćirija i svega što se događalo na Mundijalu kad su se Srbi pokazali kao loši gubitnici - piše u tekstu.

foto: Printscreen

Dalje se navodi da je bilo pritisaka iz Zvezde kako bi Šaćiri propustio gostovanje u Beogradu s Liverpulom.

- Umanjena vrednost trijumfa Švajcarske nad Srbijom rezultirala je time da menadžer Liverpula Jirgen Klop podlegne političkom pritisku i ne povede ga u Srbiju. Zvezda je senzacionalno slavila, a sada Jang bojs ima priliku da igra i za Šaćirija - stoji u tekstu.

Zanimljivu ilustraciju na naslovnici donosi list Berner cajtung - fudbaleri Jang bojsa pokušavaju da dohvate visoko podignutu crvenu zvezdu, simbolizovanu kao amblem Lige šampiona.

- Put do zvezda - naslov je tog lista, u kom se podseća da je Jang bojsu drugu godinu u nizu tim s Balkana rival za mesto u Ligi šampiona, nakon što je prošle godine izbacio zagrebački Dinamo.

foto: Printscreen

Žurnal ističe da su Srbi velika prepreka šampionu Švajcarske, a Bil Taglbat da Jang bojsu preti deža vi iz 2004. godine, kad je Crvena zvezda bila bolja u kvalifikacijama za elitno klupsko takmičenje sa ukupnih 5:2.

Čuj ovo

ŠVAJCARCI UDARILI NA TERZU: VREĐAO ŠAĆIRIJA!

Dan uoči utakmice švajcarski Blik doneo je još jednu provokativnu priču. Izneli su burnu biografiju Zvezdinog direktora Zvezdana Terzića, uz podsećanje da je bio u zatvoru, ali i konstataciju da je „provocirao Šaćirija“ na prošlosezonskom meču s Liverpulom u Engleskoj. Ovim su tamošnji mediji pokušali da isprovociraju ljude iz Zvezde.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track