NEMANJA VIDIĆ: Kad igraš za Zvezdu, izgubiš svaki strah!
Foto: @starsport

retko priča, al’ kad progovori...

NEMANJA VIDIĆ: Kad igraš za Zvezdu, izgubiš svaki strah!

Fudbal -

Kao vrsni defanzivac i jedan od najboljih u svetu vodio je duele s najkvalitetnijim napadačima sveta

Nemanja Vidić je magnet za novinare, čak i u fudbalskoj penziji. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda otkrio je da je bilo kakav strah i tremu na fudbalskom terenu izgubio dok je nosio crveno-beli dres.

Kao vrsni defanzivac i jedan od najboljih u svetu vodio je duele s najkvalitetnijim napadačima sveta. To, kao i kako se nosio s pritiskom sa tribina, posebno je interesovalo engleske novinare.

- Igrao sam u Napulju sa reprezentacijom... Taj stadion imao je reputaciju glasnog, zastrašujućeg. Ali kada igrate u Crvenoj zvezdi, na Marakani, vi posle toga zaista više nemate čega da se plašite. Da li sam se nekada uplašio navijača? Možda samo na Seltik parku tokom prvih desetak minuta utakmice, kada navijači bljuju vatru - otkrio je Vidić (37).

foto: @starsport

Kada su u pitanju rivali, Vidić je posebno istakao Filipa Inzagija, Olivera Birofa, Raula, Lea Mesija, Pitera Krauča, Serhija Agvera...

S Didjeom Drogbom vodio je epske duele.

- Veoma pametan napadač. Umeo je da uđe u mozak defanzivca, uvek je bio tu. Igrao sam protiv njega kada smo obojica bili na vrhuncu.

Luis Suarez je takođe poseban.

- Sve radi u trku, rafalno. Mislim da često ne zna šta tačno radi, ali mu uspeva. Veoma je direktan, uvek gladan golova. Trči 90 minuta, ima mnogo vatre u njemu - jasan je Vidić.

Kurir / A. R.

Foto: @starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track