SRPSKI FUDBALERI JEDNOGLASNI POSLE LUKSEMBURGA: Rutinski odrađen posao, srećni smo zbog pobede! (KURIR TV)

Fudbal -

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović rekao je da je mogao da da još golova večeras protiv Luksemburga, ali da ne treba biti alav i da je ekipa najbitnija.

"Možda sam mogao da dam još koji gol, ali ne treba biti alav. Uvek može bolje. Lepo je ovo došlo posle poraza od Portugala. Zadovoljan sam, idemo dalje", rekao je Mitrović novinarima u Luksemburgu.

Mitrović je dao dva gola u pobedi Srbije nad Luksemburgom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Sada ima 28 golova za reprezentaciju Srbije.

Prestigao je Predraga Mijatovića i Borivoja Kostića na listi najboljih strelaca, ima isti broj golova kao Todor Veselinović, a jedan manje od Dušana Bajevića.

"Lepo je biti u društvu igrača koji su ostavili trag u svetskom fudbalu. Ne bih sebe poredio sa takvim imenima. Velika je čast biti medju njima. Srećan sam zbog toga, ali je ekipa najbitnija, da ostvaruje rezultate", naveo je Mitrović.

Zadovoljan je zbog pobede u Luksemburgu.

"Pre svega mentalno teška utakmica posle poraza od Portugala. Ali, davali smo golove na vreme, rešili utakmicu i osvojili lepa tri boda. Dobro je što smo se vratili pobedama i bitno je da nastavimo ovako", kazao je Mitrović.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov rekao je da je bilo teško naći motivaciju za Luksemburg, ali da je njegova ekipa "rutinski odradila posao".

"Van plasmana smo, što je težak udarac za sve nas. Teško je bilo da se motivišemo za Luksemburg, ali smo našli snagu. Ima šest meseci do baraža. Teško je motivisati se i naći snage posle teškog udarca od Portugala. Mislim ipak da smo rutinski odradili utakmicu", rekao je Kolarov novinarima posle utakmice u Luksemburgu.

Srbija je pobedila Luksemburg sa 3:1, ali tri utakmice pre kraja grupe ima malu šansu da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo.

Kolarov je kazao da je bilo teško igrati posle duela sa Portugalom.

"Teška utakmica posle onakve protiv Portugala. Znali smo da to nije Luksemburg od pre ne znam koliko godina, dobra su ekipa. Uradili smo šta smo hteli i pobedili. Nije brilijantne igre, ali smo zasluženo pobedili", kazao je Kolarov.

Srbija će naredno okupljanje imati u oktobru, kada će igrati protiv Litvanije u gostima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track