EVO GDE JE PROBLEM FUDBALSKE REPREZENTACIJE SRBIJE: Odbrana nam je nula, trpa nas ko stigne!
Foto: AP/Marko Drobnjaković

Činjenica

EVO GDE JE PROBLEM FUDBALSKE REPREZENTACIJE SRBIJE: Odbrana nam je nula, trpa nas ko stigne!

Fudbal -

Džabe nam Mitar i Tadić Napad „orlova“ je odličan, ali smo u defanzivi bušni kao švajcarski sir jer smo na poslednjih osam utakmica primili 15 golova

Godinu dana će proći a da reprezentacija Srbije nije uspela nijednom da odigra utakmicu na kojoj nije primila gol! Dakle, jasno je ko dan - glavni problem „orlova“ je skandalozna odbrana.

Odgovor na pitanje zašto Srbija neće obezbediti plasman na Euro kroz kvalifikacije nalazi su u poprilično poražavajućem podatku.

Naime, još od utakmice u Rumuniji, koja je odigrana u oktobru 2018. u okviru Lige nacija, posle koje smo odigrali još osam utakmica, na svakoj smo primili gol (neverovatna 333 dana). Da se razumemo, nisu nam na drugoj strani bile neke velesile, nego pretežno skromne reprezentacije poput - Litvanije, Luksemburga, Crne Gore, Ukrajine...

Menjali su se kao na traci igrači u poslednjoj liniji - čak njih 13 je prodefilovalo, a mi danas nemamo nijednog igrača za kojeg možemo da kažemo da je siguran u odbrani.

Štoperi su mladi i možda u tome leži problem. Veljković i Milenković su se dugo uigravali kroz Ligu nacija, ali ispostavilo se da to nije dobitna kombinacija. Spajić i Maksimović u Luksemburgu su imali dosta propusta. O bekovima da i ne govorimo... Na poziciji desnog beka imamo ogroman problem, a jasno je da Antonio Rukavina nije dugoročno rešenje. Nije mnogo bolje ni na suprotnoj strani, gde Aleksandar Kolarov igra slabo u defanzivi (u ofanzivi je veoma dobar).

foto: AP/Marko Drobnjaković

Svestan je selektor Tumbaković da će imati najviše problema vezanih za defanzivu.

- Očekujem žestok rad na otklanjanju svih grešaka koje smo imali na prethodna dva meča. Moramo da budemo svesni da je to proces koji zahteva vreme - poručio je Tumbaković.

Istorija uspeha naše reprezentacije govori da smo do rezultata uvek dolazili iz stamene odbrane. I za vreme Antića i Muslina bili smo prepoznatljivi po tome. Sada smo jaki u napadu, ali zato pozadi rupa ko u švajcarskom siru.

Poruka igrača

MILIVOJEVIĆ: NEMA PREDAJE!

Luka Milivojević najavljuje da je cilj biti pravi u martu, kada su na programu mečevi baraža, ali i dodaje:

- Nećemo se predati ni u kvalifikacijama dokle god postoje i matematičke šanse. O meču u Luksemburgu je govorio realno:

- Bilo je dobrih, ali i loših stvari u igri. Te druge treba da ispravimo kako bismo došli do cilja, a to je plasman na Euro. Verujem da ćemo u tome i uspeti.

Kurir / Miloš Bjelinić

Foto: AP/Marko Drobnjaković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track