TRANSFER SRBINA ZATRESAO EVROPU! Policija je zbog prelaska Aleksandra Mitrovića u Njukasl uhapsila dvojicu: Sumnjiče se za prevaru i pranje para!
Foto: Profimedia

FUDBALGEJT SKANDAL

TRANSFER SRBINA ZATRESAO EVROPU! Policija je zbog prelaska Aleksandra Mitrovića u Njukasl uhapsila dvojicu: Sumnjiče se za prevaru i pranje para!

Fudbal -

Transfer srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića iz belgijskog Anderlehta u engleski Njukasl poslednjih meseci je pod budnim okom policije u više zemalja.

Nakon višemesečne istrage uhapšena su dvojica neimenovanih lica koji su učestvovali u ovom tranferu, a koji se terete za prevaru i pranje para.

Prema informacijama medija, policija je u protekla 24 sata izvršila više pretresa u Londonu, Monaku i Belgiji zbog transfera Mitrovića koji je pre četiri godine iznosio oko 18 miliona evra!

Neimenovani menadžer je priveden u Monaku, a njegov pomoćnik u Liježu.

Iako imena nisu objavljena, spekuliše se da je u pitanju menadžer Kristof Henrotaj. Henrotaj je povezan i sa nekim drugim transferima.

Među njegovim klijentima nalaze se golman Reala Tibo Kurtoa i mladi napadač reprezentacije Belgije Janik Karasko.

Mitrović je u Njukaslu proveo tri godine, pre nego se 2018. preselio u londonski Fulam.

U transferu iz Anderlehta u Njukasl, prema pisanju belgijske štampe, učestvovali su menadžeri Pini Zahavi i Fali Ramadani.

Sam Aleksandar Mitrović nije predmet ove istrage.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track