SA PENALA DO TRI BODA: Zvezda posle preokreta savladala Inđiju u generalnoj probi pred put u Minhen i meč sa Bajernom u Ligi šampiona! (VIDEO)
Foto: Starsport

ling long SUPERLIGA SRBIJE

SA PENALA DO TRI BODA: Zvezda posle preokreta savladala Inđiju u generalnoj probi pred put u Minhen i meč sa Bajernom u Ligi šampiona! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras posle preokreta na svom stadionu Inđiju sa 2:1 (0:1) u osmom kolu Super lige Srbije.

Crveno-beli su do trijumfa došli u samom finišu utakmice kada su stigli do preokreta iz dva jedanaesterca, od kojih je prvi bio sporan.

Fudbaler Indjije, Nemanja Vidić oborio je Aleksu Vukanovića na ivici šesnaesterca, a sudija Igor Stojilković pokazao je na belu tačku u 88. minutu, iako je na usporenom snimku delovalo je da prekršaj načinjen van kaznenog prostora.

Siguran izvođač penala bio je Milan Pavkov.

Samo dva minuta kasnije golman Miloje Preković loše je reaogovao posle jedne dubinske lopte Kanjasa. U želji da odugovlači, glavom je odigrao do brzonogog Matea Garsije, a potom ga i oborio. Na kraju Pavkov je ponovo bio precizan za 2:1.

Prethodno, Inđija je bila kvalitetan rival, a do prednosti stigli su u 35. minutu sjajnim šutem Branislava Tomića sa oko 25 metara.

Zvezda je zadržala maksimalan učinak iz šest utakmica i sada je druga na tabeli, dok je Indjija 11. sa sedam.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

Kraj meča!

Utakmcia je produžena za 5 minuta.

90. minut - GOOOOOL! Ponovo Pavkov sa penala!

88. minut - GOOOOL! Zvezda je izjednačila, Pavkov sa penala!

83. minut - Zvezda napada svim silama, Inđija se brani. Zvižduci sada fudbalerima Inđije zbog preteranog ''ležanja'' na terenu.

78. minut - Vulić je probao sa nekih 20 metara, ali je golman Inđije ponovo pokazao klasu i kvalitet. Zvezda napada svim silama.

67. minut - Vulić ulazi u igru umesto Ivanića. Delije zvižde svojim fudbalerima tenzija raste na Marakani.

63. minut - Posle centaršuta, lopta je preletela sve igrače, na drugoj strani je dočekao Van la Para i pokušao iz prve, ali je golman Inđije stigao u poslednjem trenutku i nogom sačuvao svoju mrežu.

foto: Starsport

61. minut - Neverovatna prilika za Inđiju. Probao je Brana Ilić, odbranio je Borjan, onda je pokušao Tomić, ali je opet Borjan sa zemlje bio uspešniji od napadača gostiju.

57. minut - Novi pokušaj Tomića iz daljine, ali sada bez uspeha.

56. minut - Odlična prilika za Tomanea. Dodao mu je loptu Rodić, probao je lobom iz prve Tomane, ali je lopta prešla preko gola domaćina.

48. minut - Milosavljev je primio dugu loptu, opalio levom nogom, ali pravo u golmana Borjana. Odmah nakon šuta zatražio je izmenu zbog povrede.

foto: Starsport

46. minut - Počeo je drugi deo igre! Milojević je odmah napravio promenu pa je umesto Milana Gajića na terenu Tomane.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Završen je prvi deo igre.

40. minut - Dimitrov je probao sa nekih 30 metara, ali je Borjan bio na pravom mestu i loptu uhvatio ''živu.''

35. minut - GOOOOOOL! Branislav Tomić pogađa za Inđiju, ŠOK na Marakani! Priv gol koji Zvezda prima ove sezone na Marakani.

30. minut - Centaršut Rodića sa leve strane, pokušao je Pavkov glavom, ali nije uspeo lepo da zahvati loptu.

foto: Starsport

26. minut - Jedna od navijačkih grupa sa severa slavi 25 godina postojanja! Sjajna koreografija na severnoj tribini.

foto: Printscreen

25. minut - Prošao je Van la Para, zuvrnuo do Garsije koji je probao iz prve, ali pravo u golmana gostiju. Van la Para pokazao klasu.

foto: Starsport

20. minut - Jalovi napadi Zvezde. Prošao je Jovančić i loptu ubacio u peterac, ali bez uspeha, zakasnili su njegvoi saigrači. Za sada Zvezda bez prave prilike na meču i bez šuta u okvir gola. Inđija kompaktna u obrani.

10. minut - Zvezda od starta ima inicijativu, ali za sada bez prave prilike.

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić - Kanjas, Jovančić - Garsija, Ivanić, Van la Para - Pavkov.

INĐIJA (4-2-3-1): Preković - Dimitrijević, Rogač, Vidić, M. Ilić - Bosančić, Tomić - Bjeličić, Dimitrov, Milosavljev - B. Ilić.

Šef stručnog štaba crveno-belih, Vladan Milojević, istakao je da očekuje zanimljivu utakmicu, a zatim i pozvao navijače da u što većem broju dođu na stadion i podrže njegove izabranike.

Očekujem zanimljivu utakmicu u subotu. Inđija je kvalitetan tim koji teži lepom fudbalu, ali znaju da igraju i na rezultat. Zasluženo su ušli u Superligu i mislim da su trebali da osvoje više bodova u uvodnim kolima. Baziraju se na kolektivu, taktički su odlični i pohvalio bih kolegu Blagojevića koji radi sjajan posao i ima kontinuitet u radu, što je bitno za svakog trenera. Imaju određene mehanizme u igri kojih se drže i vrlo su disciplinovani. Siguran sam da će navijaći doći u velikom broju da nas podrže i da se “pripreme” za evropske utakmice – rekao je Milojević.

Šef stručnog štaba tima sa Marakane osvrnuo se i na reprezentativnu pauzu koja je iza nas i zbog koje na treninzima nije mogao da računa na Borjana, Stankovića, Gobeljića, Degeneka, Petrovića i Krstovića.

- Raduje me što sam na jučerašnjem treningu imao sve igrače na raspolaganju. Oni koji su imali problema sa povredama se vraćaju u trenažni proces i već od ponedeljka ću moći da računam na sve raspoložive snage. Gobeljić ima problema sa povredom, ali verujem da će naš medicinski tim da reaguje na pravi način i sanira povredu. Borjan i Degenek su došli nakon napornog puta, ali raduje me to što su uvek spremni da treniraju i to govori o njihovom profesionalizmu. Igrači koji nisu imali obaveze u nacionalnim timovima su se odmorili i spremni smo za sve izazove do sledeće reprezentativne pauze. Imamo dosta obaveza u narednom periodu, očekuju nas teški dueli i raspored u kom ćemo praktično na svaka tri dana igrati utakmice – istakao je Milojević.

Crvena zvezda je u završnici prelaznog roka angažovala Radživa van la Paru, čime je naš tim dobio još jedno pojačanje u navali.

- Radživ dolazi iz trenažnog procesa, takmičio se i spreman je za utakmice. Očekujem da sutra debituje i da se polako implementira u našu igru. Drago mi je što smo ga doveli, bio je jedna od naših želja za poziciju krila i zahvalio bih se sportskom direktoru Mrkeli i generalnom direktoru Terziću na tome što su uspeli da ga angažuju. Dolaskom njega i Garsije dobili smo sasvim novu dimenziju u igri, imaćemo hitrinu u završnici i upravo je to ono što smo tražili. Kvalitetan je igrač i samo od njega zavisi koliko će pokazati u našem klubu – završio je Milojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track