PARTIZAN ISPUSTIO POBEDU U HUMSKOJ: Crno-beli remizirali sa AZ Alkmarom pred više od 20 000 mališana na premijeri u Lige Evrope! (KURIR TV)
Foto: Starsport

kiša promašaja!

PARTIZAN ISPUSTIO POBEDU U HUMSKOJ: Crno-beli remizirali sa AZ Alkmarom pred više od 20 000 mališana na premijeri u Lige Evrope! (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i AZ Alkmara igrali su večeras u Beogradu nerešeno 2:2 u prvom kolu Grupe L Lige Evropa.

Golove za Partizan postigao je Bibras Natho u 42. minutu iz jedanaesterca i 61, dok su pogotke za AZ Alkmar postigli Kalvin Stengs u 13. i Miron Boadu u 66.

Meč je loše počeo po crno-bele, iako su prevashodno dvaput pretili šutevima sa ivice šesnaesterca, ali je lopta oba puta završila malo preko gola.

Gosti iz Holandije poveli su posle odličnog kontranapada u 13. minutu. Nakon jedne dubinske lopte ka Usami Idrisi, koji se oslobodio Bojana Ostojića, te uposlio Mirona Boadua, a ovaj usamljenog Kalvina Stengsa AZ Alkmar poveo je sa 1:0.

Primljeni gol nije mnogo promenio u igri Partizana, ali su crno-beli zaigrali nešto ofanzivnije. Posle dobre lopte ka Asanu u 27. minutu koji je "izbio" sam ispred golmana holandskog tima, Jonas Svenson ga je oborio s ledja i zaradio direktan crveni karton.

Igrač više doneo je dosta promena na terenu, Partizan je imao potupunu inicijativu, ali do izjednačenja nije uspeo da dodje pre 42. minuta i to iz jedanaesterca. Umar Sadik posle kontakta s Vujtensom pao je u šesnaestercu AZ-a, sudija je pokaza na belu "tačku", a siguran izvodjač bio je Natho.

U drugom delu Partizan je nastavio sa inicijativom, Natho je bio najistaknutiji, a upravo je on u 61. minutu posle jedne odbijene lopte, odnosno šuta Sadika u stativu, pogodio za preokret.

Delovalo je u tim trenucima da je Partizan na pragu pobede, ali je AZ Alkmar posle jedine akcije u drugom delu došao do izjednačenja.

U 66. minutu Stengs je uzvratio asistenciju Boaduu koji je pobegao Miletiću, utrčao u šesnaesterac i preciznim udarcem sa oko sedam metara savladao Vladimira Stojkovića.

Partizan je do kraja meča imao nekoliko prilika, a najbolju je propustio Lazar Marković kada je sa oko 10 metara pokušao da lobuje golmana AZ Alkmara, ali je lopta završila preko gola.

Usled kazne ;Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije, prema kojoj nije bilo karata slobodnoj prodaji, već je besplatan ulaz omogućen samo dečacima i devojčicama iz škola fudbala širom Srbije i regiona, uzrasta do 14 godina.

Utakmica na stadionu Partizana igrana je pred nešto više od 20.000 dece.

1 / 18 Foto: Starsport

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta.

88. minut - Ulazi Gigić umesto Sadika.

84. minut - Izbio je Marković sam ispred gola gostiju, pokušao lob šutem, ali pogađa samo mrežu sa gornje strane.

foto: Starsport

83. minut - Nova odlična šansa, probao je Suma iz okreta sa ivice penala, ali lopta ide par milimetara pored desne stative gola gostiju.

79. minut - Suma je ušao u igru umesto Šćekića. Milošević sve ulaže u napad!

77. minut - Šćekić je probao sa 25 metara po zemlji, ali pravo u golmana gostiju.

foto: Starsport

72. minut - Probao je Pavlović glavom posle kornera, ali lopta ide pored gola jer Strahinja nije najbolje zahvatio loptu.

66. minut - GOOOOOL! Boadu pogađa iz kontre i vraća egal.

63. minut - Lazar Marković ulazi u igru umesto Zorana Tošića!

61. minut - GOOOOOOL! Natho pogađa nakon što se lopta od stative odbila do njega!

54. minut - Natho je probao sa ivice šesnaesterca po ko zna koji put, lopta ponovo ide preko prečke. Partizan napada svim silama i sve su bliži golu.

foto: Starsport

48. minut - Imao je dve odlične šanse Asano, a onda i Tošić. Nestvarni promašaju Japanca, najpre nogom, a onda i glavom. Oba puta je Asano bio sam ispred gola gostiju.

46. minut - Novi pokušaj Natha iz daljine i ponovo pravo u golmana gostiju.

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

foto: Starsport

PRVO POLUVREME:

Završeno je prvo poluvreme!

45. minut - Sudija Guida je prvo poluvreme produžio za dva minuta.

42. minut - GOOOOOL! Natho sa penala donosi izjednačenje!

41. minut - PENAL ZA PARTIZAN! Oboren je Sadik posle jednog duela sa štoperom Alkmara, sudija je odmah pokazao na belu tačku.

37. minut - Natho je sjajno pronašao Asana koji je bio sam ispred gola Holanđana, probao je Asano glavom, ali lopta ide preko prečke.

30. minut - Idrisi izlazi iz igre, na teren ulazi Sugavara.

foto: Starsport

28. minut - Crveni karton za Az Alkmar! Partizan sa igračem više! Zbog faula nad Asanom Svenson je isključen iz igre.

26. minut - Žuti karton za Zdjelara.

foto: Starsport

18. minut - Prvi šut Partizana u okvir gola. Probao je Natho sa ivice šesnaest, ali pravo u golmana Alkmara.

13. minut - GOOOOL! Stengs postiže pogodak posle sjajne akcije. Alkmar vodi u Beogradu.

10. minut - Istrčao je Sadik, zastao i vratio za Tošića koji je probao desnom nogo sa nekih 20 metara, ali lopta ide preko prečke.

1 / 9 Foto: Starsport

6. minut - Primio je loptu Vivijali, prošetao se kroz odbranu Partizana i probao po zemlji, ali lopta ide pored leve stative gola Partizana.

Najmlađi navijači Partizana prave sjanu atmosferu u Humskoj, ovo Srbija ne pamti.

3. minut - Posle odbijene lopte, naleteo je Natho, ali nije je lepo zahvatio pa je ona završila daleko preko prečke.

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Pavlović, Ostojić, Urošević - Šćekić, Zdjelar, Tošić, Natho, Asano - Sadik.

AZ ALKMAR: Bizo – Svenson, Flar, Vujtens, Vijndal – Mitdsjo, De Vit, Kompajners – Stengs, Badu, Idrisi.

foto: Printscreen

20:50 - Poslednje pripreme za meč fudbalera Partizana.

20:45 - Velika atrakcija na stadionu u Humskoj je maskota Fudbalskog kluba na ovom meču.

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

20:30 - Dečaci na tribinama prave spektakularnu atmosferu!

20:20 - Gužva ispred stadiona, veliki broj dečaka došao je sa svih strana Srbije i regiona.

1 / 3 Foto: Dejan Petković

20:15 - Sjajnu atmosferu na stadionu Partizana prave najmlađi navijači crno-belih.

19:50 - Fudbaleri Partizana danas su posetili festival fudbala u centru prestonice.

19:45 - S obzirom na kaznu UEFA, ovoj utakmici crno-belih će prisustvovati samo deca iz raznih škola fudbala, baš kao što je to bio slučaj na meču sa Moledom. Očekuje se dolazak više od 20 000 klinaca, a prema rečima direktora crnobelih, prema poslednjim informacijama , biće oko 22 000 dečaka.

'' Neki od njih su putovali čak 11 sati kako bi došli na utakmicu za svoj Partizan. FK se zahvaljuje svim roditeljima što su omogućili svojoj deci da dođu u Beograd. Najavljen je dolazak dece iz Republike srpske, ali i iz Crne Gore. Ono što je takođe novo jeste da Partizan pregovara sa UEFA da se proširi kapacitet stadiona i na južnu tribinu kako bi sva deca koja su stigla u Beograd mogla da stanu na tribinu stadiona Partizana '' rekao je direktor Partizana i nastavio.

'' Preko 200 autobusa dolazi iz unutrašnjosti, plus iz Partizanove škole se očekuje oko 3 000 dečaka, i nešto više od 7000 dečaka iz Beograda najavilo je svoj dolazak,'' objasnio je direktor FK Partizan u razgovoru za Arenasport!

Isti rivali igrali su pre tačno četiri godine u grupi iste oznake (L), istog takmičenja, na istom mestu. Još samo da bude i isti rezultat - 3:2, pa da sa tri boda na startu Lige Evrope crno-beli nakrive kapu.

U najjačem sastavu

- Imali smo u utorak 29 igrača na treningu, spremnih i ornih. Lupao sam čaše po stadionu zbog malera. Imamo praktično sve igrače na okupu. Imamo različite varijante kada su u pitanju protivnici, i to je snaga našeg tima, da možemo različite stvari da radimo u određenim utakmicama. To je ekipa koja ne odustaje ni u jednoj fazi, kao što igra većina holandskih ekipa. Tipična njihova škola. Mlada su i perspektivna ekipa. Dobro smo analizirali AZ, imamo jasnu sliku o tome šta nas čeka. Očekujem da damo maksimum, pre svega. Ako tako bude, verujem da možemo da dođemo do dobrog rezultata - rekao je Milošević.

Trener Partizana svestan je da ekipu do kraja decembra očekuje pakleni ritam i da na raspolaganju mora da ima što više igrača.

Paklen kalendar

- U naredne dve nedelje imaćemo šest utakmica. Do decembra ćemo igrati non-stop dva puta nedeljno, ne računajući reprezentativne pauze. Biće nam potrebni svi. Igrači su svesni da niko od njih ne može da igra sedam utakmica u 20 dana. Može, ali ćemo ga pokidati. Taktička opredeljenja u skladu s protivnikom će odrediti ko će igrati - zaključio je Milošević.

Večerašnja utakmica odigraće se bez najvatrenijih navijača u sklopu kazne UEFA, ali pred oko 20.000, možemo reći i najboljih navijača - mališana do 14 godina, kojima će biti dozvoljen ulaz na tribine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track