MILAN BORJAN OTKRIVA DETALJE SA ALIJANC ARENE: URLAO SAM NA SAIGRAČE! Miler je sam, pazite na brzu loptu, zeznuće vas!
Foto: Profimedia

Junak u tragediji

MILAN BORJAN OTKRIVA DETALJE SA ALIJANC ARENE: URLAO SAM NA SAIGRAČE! Miler je sam, pazite na brzu loptu, zeznuće vas!

Fudbal -

I opet Milan Borjan! I opet bi Zvezda primila možda i osam golova da nije bilo kanadskog reprezentativca na golu. I opet je on bio najbolji u porazu crveno-belih od moćnog Bajerna usred Minhena (0:3).

Borjan je prošle sezone bio najbolji golman prve faze Lige šampiona, a sudeći po broju odbrana na startu nove evropske sezone, tu ulogu bi mogao i ove godine da dobije. Ipak, skromnost je njegova druga vrlina.

- Ne bih sebe stavljao u prvi plan, ipak smo mi kolektiv. Žao mi je što smo izgubili sa 3:0, jer moglo je da ostane i 1:0. Baš mi je krivo što smo u poslednjih deset minuta naivno primili golove. Na kraju, težak poraz - slegao je ramenima Borjan u razgovoru za Kurir posle meča u Minhenu.

foto: Profimedia

Zvezda nije uspela da slomi snažnu odbranu Bajerna.

- Imali smo šansu za gol preko Marina, ali fali nam još dosta iskustva u ovakvom takmičenju. Teško je igrati s moćnicima kakvi su Bajern ove godine ili PSŽ prošle godine. Ne treba ni da podsećamo kakve igrače imaju takvi klubovi i koliki su njihovi budžeti u poređenju s nama. Pa Bajern je samo ovog leta potrošio 128 miliona evra u pojačanja - u dahu će Zvezdin golman i nastavlja:

- Odbrambeno smo odigrali dobro, ali moramo malo da izađemo, da se oslobodimo. Stalno smo bili u grču, a stvarno nema razloga za to. Ovo su najlepše utakmice za igru i treba da uživamo u njima. Ali, eto, bože moj, glavu gore, da se spremimo za nedelju, za derbi, i pobedimo!

foto: Profimedia

Na pitanje Kurira zašto se ljutio posle trećeg gola i tom prilikom urlao na saigrače, Borjan je dao iskren odgovor.

- Jeste, bio sam ljut. Tražio sam četiri igrača u živom zidu, vikao sam da paze jer je Miler bio sa strane, da paze na brzu loptu. Ali eto... Uhvatili su nas na brzinu, a on mene u raskoraku... Znao sam da će biti tako, ali sam baš znao kad sam video Milera samog. Nažalost, saigrači me nisu čuli... Dešava se, iz ovih grešaka se uči, treba da dignemo glavu i idemo dalje - istakao je Milan Borjan.

Stvarno su čudo

DELIJE UTIŠALE ALIJANC ARENU

Crvena zvezda je u Minhenu imala podršku skoro 10.000 navijača iz raznih krajeva Evrope. A moć Delija osetili su i Nemci, koji se nisu čuli od Srba na svojoj Alijanc areni.

- Njih je bilo sedam puta više, a naši navijači su bili deset puta glasniji. Bilo je pravo uživanje slušati ih tokom utakmice - istakao je Borjan.

Kurir.rs / Aleksandar Radonić, Rajko Nedić

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track