KANONADA ZVEZDE PROTIV TREPČE: Crveno-beli ubedljivi protiv rivala iz Kosovske Mitrovice! Simić četvorostruki strelac (KURIR TV)
Foto: Starsport©

OSMICA U KUPU SRBIJE

KANONADA ZVEZDE PROTIV TREPČE: Crveno-beli ubedljivi protiv rivala iz Kosovske Mitrovice! Simić četvorostruki strelac (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su pobedili Trepču u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije 8:0 (2:0) odigranoj u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Meč je prvobitno trebalo da se odigra juče u Kosovskoj Mitrovici, ali crveno-beloj ekspediciji nije bio dozvoljen prolazak na administrativnom prelazu Jarinje, pa je duel šampiona Srbije i srpskoligaša pomeren za danas.

Naravno, izabranici trenera Vladana Milojevića nisu imali problema da opravdaju ulogu favorita i to su učinili na ubedljiv način.

Jeste Milojević promešao karte i odmorio mnoge prvotimce, ali i ovakav sastav Zvezde je bio prejak za Trepču.

Naročito raspoložen bio je Veljko Simić, koji je postigao čak četiri gola!

Simić je dva puta tresao mrežu Trepče u prvom poluvremenu, i to u 3. i 28. minutu, za vođstvo Zvezde od 2:0 na odlasku na 15-minutni odmor.

A onda je u drugom delu usledila crveno-bela kanonada!

Od 49. do 61. minuta Zvezda je postigla još četiri gola - Simić još dva, Van la Para, koji je upisao prvenac u crveno-belom dresu, i Vukanović.

U 78. minutu Vulić je postigao najlepši gol danas, iz slobodnog udarca, a u 86. je konačan rezultat postavio Tomane.

Zvezda se tako na ubedljiv način plasirala u osminu finala Kupa Srbije.

foto: Printskrin

TOK MEČA:

KRAJ - 0:8

86. minut - 0:8 - Tomane! Portugalac je glavom sa šest, sedam metara posle kornera zatresao mrežu.

80. minut - Četvorostruki strelac Simić je izašao iz igre i ustupio mesto mladom Pantoviću.

78. minut - 0:7 - Vulić! Najlepši gol danas. Vulić je sjajno izveo slobodan udarac sa više od 20 metara.

75. minut - Sada Jovančić glavom promašuje iz izgledne pozicije posle kornera.

foto: Starsport©

70. minut - Milojević ukazuje priliku Burmazu, zamenio je Vukanovića.

69. minut - Tomane propušta šansu, sa pet, šest metara loptu je glavom poslao preko gola.

61. minut - 0:6 - Četvrti gol Simića! Krenuo je sam ka golu Trepče, a onda sa 15, 16 metara precizno plasirao loptu.

57. minut - Izmene na obe strane, Garsija je zamenio Van la Paru kod Zvezde, a kod Trepče je Tanasković ušao umesto Lalića.

54. minut - 0:5 - Vukanović! U strelce se upisao udarcem glavom, a nije mu bilo teško, jer je bio neometan. Asistirao mu je Žander.

50. minut - 0:4 - Van La Para! Prvenac Holanđanina! Simić je šutirao, golman Milentijević je kratko odbio loptu, a Van la Para ju je smestio u mrežu.

49. minut - 0:3 - Het-trik Simića! Van la Para je centrirao sa leve strane, Simić je ostao usamljen na desetak metara i lako zatresao mrežu, treći put danas.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

1 / 14 Foto: Starsport©

45 minut - Poluvreme, Trepča - Crvena zvezda 0:2

42 minut - Dobar šut Jovančića, preko prečke.

39 minut - Prvi žuti karton, Radojević.

38 minut - Zvezda diktira ritam utakmice.

35 minut - Pokušaj Tomanea posle kornera.

foto: Starsport©

28.minut - GOOL - Simić za 0 :2. Još jedna sjajna dubinska lopta za Simića , koji je predriblao golmana Trepče i plasirao loptu u nebranjenu mrežu.

27.minut -. Vukanović pogađa stativu.

25. minut.- Sjajna lopta Vulića za Simića , koji je pokušao da lobuje Milentijevića , ali nije uspeo.Strelac jedinog gola do sada već je mogao da se proslavi.

21. minut - Odlična dubinska lopta Jovančića za Simića , ali je Milentijević istrčao, skratio ugao i odlično intervenisao.

19. minut - Miran period utakmice.

13. minut - Trepča uspostavlja ravnotežu na terenu.

9. minut -. Sjajna lopta La Pare u prostor za Vukanovića, čiji šut Milentijević brani.

7.minut - Inicijativa crveno -belih.

3.minut -GOOL,Zvezda vodi,.Jeftović je sjajno centrirao sa desne strane,,a Simić rutinski sa pet metara zatresao mrežu Milentijevića.

1.minut - Utakmica je počela.

TREPČA - CRVENA ZVEZDA

Stadion: Stara Pazova

Sudija: Novak Simović. Pomoćnici: Svetozar Živin, Miloš Simović.

TREPČA: Milentijević, Tomić, Ilić, Pantović, Lalić, Pronek, Radunović, Milošević, Šobat, Radojević, Mihajlović. Klupa: Kostić, Karamatić, Tanasković, Trajković, Idrizović, Denić, Kasalović. Tremer: Zoran Lučić.

CRVENA ZVEZDA: Popović - Jevtović, Žander, Pankov, Babić - Jovančić, Vulić, Simić, Vukanović, Van la Para - Tomane. Klupa: Vasiljević, Garsija, Pantović, Matić, Lukić, Burmaz. Trener: Vladan Milojević.

Fudbaleri Trepče i Crvene zvezde od 15 časova u Staroj Pazovi igraju utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije.

Posle neuspelog pokušaja da se utakmica odigra na teritoriji Kosmeta u sredu, meč će konačno biti odigran na terenu u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Vladan Milojević je promešao karte i u sastav svog tima uvrstio igrače sa manjom minutažom, dok će se na terenu od prvog minuta naći i pojedinci koji imaju mesto u prvom sastavu poput Žandera, Jovančića, Van la Pare...

Jevtović će odigrati na mestu desnog beka što je jasan pokazatelj da Milojević želi da vidi koliko hitronogi fudbaler može na toj poziciji.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je očekivanja pred utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije, u okviru koje se crveno-beli sastaju sa Trepčom.

- Otkako sam trener Crvene zvezde nismo uspeli da osvojimo trofej u Kupu Srbije. Nadamo se da će se ove godine to promeniti. Istina je da imamo dosta reprezentativaca koji su otišli na okupljanja svojih nacionalnih timova. Nemamo mnogo igrača koji su ostali da treniraju sa nama. Isto tako raspolažemo sa dosta momaka i igrača koji su budućnost Crvene zvezde. Oni su to pokazali na utakmicama Omladinske Lige šampiona, posebno u pobedi protiv Olimpijakosa, i nerešenom rezultatu protiv ekipe kao što je Bajern. Kada god budemo imali prilike mi ćemo ih pozvati da budu deo prvog tima.Mnogo će im značiti da osete kako je igrati seniorski fudbal, jer oni će sigurno u skorijoj budućnosti biti nosioci Crvene zvezde - rekao je uoči ovog susreta trener Crvene zvezde.

Trener Trepče Zoran Lučić rekao je da su ovakve utakmice same po sebi motivacija za igrače.

- To je utakmica u kojoj ne treba posebno motivisati igrače i kada je tako onda je i nama trenerima lakše. Dosta smo radili poslednjih meseci i zadovoljan sam kako izgleda moja ekipa.

Naravno da poštujemo Zvezdu u svakom smislu, ali mi ćemo dati sve od sebe da se pokažemo u najboljem svetlu“, rekao je Lučić - a prenosi portal Kosovo Online.

Prvotimac Trepče Đjorđe Kasalović istakao je da je čast za svakog fudbalera da igra protiv ekipe koja nastupa u Ligi šampiona.

- Nama mnogo znaci što igramo protiv učesnika Lige šampiona, jer svakom mladom igraču imponuje to što igra protiv državnog prvaka. Mi ćemo da damo sve od sebe da odigramo što bolju utakmicu,ali naravno ekipa Zvezde je mnogo kvalitetnija, pa kako bude - rekao je Kasalović.

Utakmica je prvobitno trebala juče da se odigra u Kosovskoj Mitrovici, ali crveno-belima zbog zategnute političke situacije nije dozvoljen ulazak na Kosovo na graničnom prelazu Jarinje

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track