SRBIJA DANAS NASTAVLJA KVALIFIKACIJE: Orlovi, pobedite kao da je baraž!
Foto: Starsport©

EURO (NI)JE DALEKO

SRBIJA DANAS NASTAVLJA KVALIFIKACIJE: Orlovi, pobedite kao da je baraž!

Fudbal -

Dobro poznati protivnik očekuje večeras srpske fudbalere u Litvaniji. Tumbakovićevi momci od 20.45 časova u Vilnjusu igraju 8. kolo grupe B kvalifikacija za Euro 2020.

Svesni su naši reprezentativci da će meč protiv Litvanaca biti jedna vrsta pripreme i uigravanja za baraž, pošto su šanse da se direktno kroz kvalifikacije plasiraju na EP svedene na minimum.

- Očekuje nas dobro poznati protivnik, s njima smo igrali u Ligi nacija. Svakako ćemo ići na pobedu kako bismo se pripremili za baraž u martu. Imamo još neke matematičke šanse, ali realno je da razmišljamo o baražu, da pravimo plan i taktiku za mart - rekao je Rajković i dodao:

- Dobra je atmosfera, svi se dobro slažemo i do marta ćemo napraviti da to bude savršeno. Iz dana u dan sve je bolji rad s novim selektorom, još se uigravamo. Nadam se da ću ja braniti u Vilnjusu. Biće teško jer se igra na veštačkoj podlozi. Nadam se da ćemo biti spremni, daćemo maksimum da dobijemo utakmicu. Imamo kvalitet da odemo na Evropsko prvenstvo, to zaslužujemo - rekao je Rajković.

Štoper Stefan Mitrović istakao je da se ekipa polako prilagođava novom selektoru Ljubiši Tumbakoviću.

- Polako shvatamo njegove zahteve, tek je drugo okupljanje. Možda igra protiv Paragvaja nije bila kao što se očekivalo i mi smo očekivali bolju igru. Matematički smo još u igri za plasman, ali treba biti realan i spremati se za baraž. U Portugalu smo propustili šansu, baraž je velika šansa za nas i treba da se usredsredimo na to - rekao je Mitrović.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića su u junu već protiv Litvanije u Beogradu slavili sa 4:1.

foto: Starsport©, AP, EPA

Četvrti put za dve godine

SRBIJA - LITVANIJA 1:0, 4:1, 4:1...

Srpski reprezentativci u poslednje dve godine igrali su tri puta protiv Litvanije i u isto toliko mečeva su ostvarili pobede. Najpre u Ligi nacija u septembru prošle godine, kad je u Vilnjusu bilo 1:0 za naše momke, dva meseca kasnije Srbija je takođe pobedila sa ubedljivih 4:1 u Beogradu, a istim rezultatom slavili su i u kvalifikacijama za Euro u junu ove godine, takođe na domaćem terenu.

Srbija ima samo teoretske šanse da se kroz kvalifikacije nađe na EURO 2020, ali su Orlovi najavili da će ići na sve pobede do kraja i nadati se čudu. Večeras (20.45) gostuju Litvaniji koju su tri puta savladali od prošlog leta. Kvota na dvojku je 1,20, a na pobedu uz bar dva gola razlike (Hendikep pobeda) 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Litvanija - Srbija.

Kurir Sport/Miloš Bjelinić/Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track