SRBIJA NE GUBI NADU U PLASMAN NA EURO 2020: FSS premira Litvance! Nagrada 500.000 evra ako uzmu bod Portugalu!
Foto: AP

Otkrivamo

SRBIJA NE GUBI NADU U PLASMAN NA EURO 2020: FSS premira Litvance! Nagrada 500.000 evra ako uzmu bod Portugalu!

Fudbal -

Sve je moguće: Scenario po kojem Portugalci moraju da kiksnu u dve preostale utakmice da bi „orlovi“ otišli direktno na Evropsko prvenstvo oživeo staru dobru ideju o premiranju protivnika

FSS će sa pola miliona evra premirati Litvaniju da 14. novembra u Algarveu na jugu Portugala napravi čudo osvajanjem jednog boda protiv Kristijana Ronalda i drugova. Ako i to ne uspe, ostaje još jedna nada - Luksemburg!

foto: AP

Tri dana kasnije Portugalci će ići u goste velikom vojvodstvu po još tri boda, a za to vreme „orlovi“ će morati da pobede u oba meča kod kuće, i Luksemburg 14. novembra i Ukrajinu 17. novembra. Ideja nije nova i uvek joj se pribegava kada sudbinu ne držiš u svojim rukama.

- Premije za protivnika nije pitanje za nas igrače, već za druge ljude - rekao je junak pobede u Viljnusu Aleksandar Mitrović, a zatim nastavio:

foto: Starsport@

- Videćemo šta će biti. Mi moramo da pobedimo u našim mečevima i da gledamo šta će se desiti u ostalim. Sve je moguće u fudbalu, svašta se dešavalo kroz istoriju, bili smo i sami svedoci.

foto: Starsport@

Fudbalski gledano, ali i po tabeli gde su Litvanci ubedljivo poslednji sa svega jednim bodom, veće nade treba polagati u čudo Luksemburga na svom terenu. Na to ukazuje i Mitrović:

- Nas su Luksemburžani namučili tamo. Da su imali sreće, mogli su nam dati još neki gol. Imaju lep motiv, jer igraju protiv velike ekipe pred svojim navijačima, tako da treba verovati - zaključio je centarfor Fulama.

Oni su već na Evropskom prvenstvu PODELJENO PET VIZA

foto: AP

Na dva termina pre kraja kvalifikacionog ciklusa za EP 2020. godine plasman na završni turnir obezbedili su Ukrajina (grupa B), Poljska (G), Belgija (I), Rusija (I) i Italija (J).

Samo teorija radi protiv kvalifikovanja Austrije, Španije, Turske i Francuske, dok će o ostalim učesnicima kontinentalnog takmičenja odlučivati dve preostale utakmice.

Grupna faza EP biće odigrana od 12. juna do 12. jula u Bilbaou, Glazgovu, Bukureštu, Dablinu, Amsterdamu, Budimpešti i Kopenhagenu, eliminacije u Sankt Peterburgu, Rimu, Minhenu i Bakuu, a finale u Londonu.

Lista strelaca „Orlovi“ dobijaju novog kralja MITROVIĆU NEDOSTAJE OSAM GOLOVA DO REKORDA Aleksandar Mitrović se sedmim golom u kvalifikacijama za EP 2020. popeo se na šesto mesto liste najboljih strelaca reprezentacije svih vremena. Sa 31 golom u dresu „orlova“ došao je na poziciju između Dušana Bajevića (29) i Rajka Mitića (32), dok je na prvom mestu Stjepan Bobek sa 38 golova.

Mitroviću će za rušenje Bobekovog rekorda, koji prkosi generacijama više od šest decenija, biti potreban bar još jedan ciklus kvalifikacija ako zadrži ovaj golgeterski ritam. Dosad je odigrao 53 meča, dok su Bobeku bila potrebna 63 nastupa.

Od aktivnih reprezentativaca na listi strelaca su još Dušan Tadić (15 golova) na 26. i Aleksandar Kolarov (11) na 33. mestu.

(Kurir.rs / Dejan Petković / Foto:AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track