U KOLEVCI FUDBALA U STRAHU OD GROBARA: Evo šta je Savo Milošević poručio Englezima pred dolazak Mančester junajteda u Beograd
Foto: Starsport

stižu crveni đavoli

U KOLEVCI FUDBALA U STRAHU OD GROBARA: Evo šta je Savo Milošević poručio Englezima pred dolazak Mančester junajteda u Beograd

Fudbal -

Na Ostrvu je danas u centru pažnje veliki derbi između Mančester junajteda i Liverpula, a engleski mediji već se polako okreću predstojećem gostovanju "crvenih đavola" u Beogradu protiv Partizana narednog četvrtka, apostrofirajući bojazan od rasizma i navijačkih nereda.

"Savo Milošević je pozvao navijače Partizana da ne sramote klub rasističkim porukama tokom gostovanja Mančester junajteda", ističe ''San'' na početku teksta, a trener Partizana je pokušao da tu sliku koju na Ostrvu imaju o nama Balkancima, ne samo Srbima koliko - toliko popravi.

''Reći ću našim navijačima, veliki klub, gigant, dolazi nam u goste. Treba da nam bude čast što ćemo igrati protiv Mančester junajteda, prvi put od 1966. godine, što ćemo biti domaćini igračima, trenerima, rukovodstvu i navijačima tako velikog kluba'', istakao je Milošević.

foto: Starsport©

On je govorio o navijačima koji prave ispade i izazivaju nerede na tribinama.

"Oni su niko i ništa, oni žele da skrenu pažnju na sebe, jer nemaju ništa drugo da pokažu, osim besa i primitivizma.Možda tome ne bi trebalo pridavati toliko pažnje, jer oni koji to rade u tome uživaju, uživaju u svojoj gluposti i primitivizmu. Za mene i za sve normalne ljude teško je razumeti i nemoguće prihvatiti takvo ponašanje i pojave.Posebno u sportovima, koji bi trebalo da budu most između različitih nacija, boje kože, religije, pola. Frustriran sam kad čujem i čitam o svim oblicima diskriminacije, uključujući rasnu naravno.

Fudbal i sport uopšte obogaćuje ljude, čini ih boljim, zbog prijateljstava koje ste stekli, upoznavanje drugih kultura, drugih naroda'', naglasio je Milošević.

Usledilo je podsećanje na njegove igračke dane, u vreme ratova u bivšoj Jugoslaviji, kada je karijeru gradio širom Evrope, između ostalog i u Engleskoj

''Ako sam, kao Srbin, dobio maksimalno poštovanje u Engleskoj, Španiji i Italiji gde sam igrao, onda im uzvraćam to poštovanje i to je zaista najmanje što mogu da učinim kada nas poseti Mančester junajted ili bilo koji drugi fudbalski rival", poručio je Milošević.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track