PREŽIVEO KRVAVU TUČU SA SRBINOM: Uzdanica je Totenhema za meč protiv Crvene zvezde, a Srbe će pamtiti do kraja života!
Foto: Profimedia

Nemili početak karijere

PREŽIVEO KRVAVU TUČU SA SRBINOM: Uzdanica je Totenhema za meč protiv Crvene zvezde, a Srbe će pamtiti do kraja života!

Fudbal -

Korejac Heong Son, uzdanica Totenhema u večerašnjem meču Lige šampiona protiv Crvene zvezde, na početku karijere je dospeo u žižu javnosti zahvaljujući jednom Srbinu!

Pre sedam godina, dok je Son igrao za Hamburger fizički se sukobio sa našim Slobodanom Rajkovićem na treningu.

Son je virtouz sa loptom, posle sjajnih driblinga voleo je da se našali sa saigračima, čak i da malo provocira. Svi su imali razumevanja za njegove nestašluke, ali ne i Rajković. Usledila je krvava tuča, pravo šaketanje između njih dvojice. Son je dobio par udaraca, pa se čak zaletao na Srbina i sa nekoliko tekvondo poteza, doduše neuspešno.

Na Rajkovićevu žalost, kao kolateralna šteta u sukobu između njega i Sona, izašao je Turčin Tolgaj Arslan sa razbijenom i krvavom glavom, kojeg je Srbin nehotice nokautirao. Nemački mediji naširoko su pisali o ovom incidentu, Rajković je novčano kažnjen, čak mu je zaprećeno da će igrati u amaterskom rangu takmičenja.

Slobodan Rajković
Slobodan Rajkovićfoto: Dado Đilas

Slobodan Rajković se nedavno za italijanske medije prisetio tog sukoba.

- U Hamburgu je krenulo po mene loše od starta. Istina je, imao sam nezgodan temperament. Gurao sam nos u sve. Na treningu smo igrali "pet na pet", a ja sam urlao na Sona zašto ne doda loptu, zašto ne šutira... Jedna reč je vodila ka drugoj i došlo je do tuče. Taj incident je postao moja lična karta. Kada sam se vratio u ekipu, stvari više nisu bile iste. Sada bih neke stvari uradio drugačije da mogu, ali učio sam na takvim greškama.

Posle tog incidenta karijere dvojice fudbalera krenule su različitim putevima. Heong Son (26) je posle godinu dana za 10.000.000 evra prešao u Leverkuzen, a onda u leto 2015. za čak 30.000.000 evra u Totenhem. Danas vredi 65.000.000 evra!

Sa druge strane, posle tuče u Hamburgu karijera Slobodana Rajkovića krenula je u neželjenom smeru. Bio je planiran za velike domete jer ga je kao klinca od 17 godina Čelsi 2006. kupio od OFK Beograda za 5.200.000 evra. Krenule su povrede i posle isteka ugovora sa HSV pauzirao je nekoliko meseci, a onda igrao za Darmštat i Palermo u kojem je i danas.

Italijanima je otkrio i za koga je navijao kao klinac.

"Tata me je vodio na utakmice Crvene zvezde. Odrastao sam uz postere Mihajlovića, Stojkovića, Savićevića, Pančeva, Prosinečkog… Kasnije sam navijao sam za Lacio kada su tamo igrali Mihajlović i Stanković, potom i za Inter zbog njih dvojice".

Nije služio vojsku

Koreja zbog njega promenila zakon

Prošle godine Son je sa reprezentacijom Južne Koreje osvojio Azijski kup, što je bio uslov da izbegne služenje vojnog roka, koji je nebrojeno puta odložio. Da kojim slučajem Južna Koreja nije pobedila Japan (2:1), Son bi morao da obuče uniformu i u njoj provede 21 mesec. Pitanje je šta bi bilo sa njegovom fudbalskom karijerom... Valja napomenuti da je velika muzička zvezda Južne Koreje, reper Psaj čak dva puta služio vojsku.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track