SOLSKJER PRED MEČ SA PARTIZANOM: Strahujemo od Tošića i njegove levice! Dobro smo proučili crno-bele (VIDEO)
Foto: Printscreen

na licu mesta

SOLSKJER PRED MEČ SA PARTIZANOM: Strahujemo od Tošića i njegove levice! Dobro smo proučili crno-bele (VIDEO)

Fudbal -

Menadžer Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer izjavio je večeras u Beogradu da njegovom timu najveća opasnost preti od iskusnog fudbalera Partizana Zorana Tošića u utakmici Lige Evrope

"Zoran je sjajan igrač, sa dobrom levom nogom i pokušaćemo da ga zaustavimo. Bio je kod nas u Junajtedu pravi je profesionalac sa pravom radnom etikom. Uz njega Partizan ima brze napadače. Spremili smo se na pravi način", rekao je Solskjer na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Kako je naglasio, više puta je gledao snimke Partizana, pa čak i uživo protiv Moldea u plej-ofu za Ligu Evrope.

"Čuo sam se sa trenerom Moldea, dao mi je neke smernice. Dobro smo upoznati sa Partizanom", kaže trener slavnog engleskog kluba.

Podvlači da je takmičenje u Ligi Evrope važno za njegov tim.

"Liga Evrope je bitna za nas. Poslednji put kada smo bili u tom takmičenju osvojili smo ga. Ipak, nema garancije za novi trijumf. Cilj je osvajanje trofeja, ali rano je da pričamo o tome sada", rekao je Solksjer.

Norvežanin dodaje da nije hteo da rizikuje sa dolaskom Davida De Hee i da će propustiti samo duel sa Partizanom.

U poslednje vreme na Ostrvu je glavna sportska vest rasizam u Sofiji na meču reprezentacija Bugarske i Engleske, pa su britanski novinari pitali da li bi slično moglo da se desi u Beogradu.

"Imali smo sastanak sa igračima, znamo kako da postupimo u takvim situacijama. Verujem u dobre ljude, isto tako i u sjajnu atmosferu na tribinama. Nadam se da ćemo domaće navijače ućutkati dobrom igrom. Verujem UEFA, kao i Savi Miloševiću da će biti praznik fudbala", kazao je Solskjer.

Najskuplji defanzivac u istoriji fudbala, Hari Megvajera, veruje u pozitivan ishod.

"Očekuje nas niz gostovanja i nadam se da ćemo od meča sa Partizanom krenuti sa pobedama. Nismo do sada slavili u gostima, ali verujem da je vreme", zaključio je on.

Utakmica između Partizana i Mančester Junajteda igra se sutra od 18.55 na stadionu u Humskoj.

Posle pobede u Kazahstanu u prošlom kolu drastično su porasle šanse Partizana za evropsko proleće - sada je kvota da će crno-beli proći u 1/16 finala Lige Evrope 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za učešće Partizana u Ligi Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track