TRENER DINAMA VAN SEBE POSLE HORORA NA MAKSIMIRU Bjelica GRMEO u studiju: Cirkus! VAR je cirkus! (FOTO)
Foto: EPA/ANTONIO BAT

DINAMO I ŠAHTJOR REMIZIRALI

TRENER DINAMA VAN SEBE POSLE HORORA NA MAKSIMIRU Bjelica GRMEO u studiju: Cirkus! VAR je cirkus! (FOTO)

Fudbal -

Trener Dinama Nenad Bjelica bio je van sebe posle meča sa Šahtjorom te je svoj bes iskalio u studiju nacionalne televizije.

Šahtjor je na gostovanju u Zagrebu poveo protiv Dinama u 13. minutu preko Alana Patrika.

Dinamo je ipak uspeo da preokrene i dodje na korak od pobede golovima Bruna Petkovića u 23, Luke Ivanušeca u 83. i Arijana Ademija u 89. minutu.

Kada je delovalo da će meč iti završen trijumfom Zagrepčana, Šahtjor je s dva gola u sudijskoj nadoknadi vremena došao do izjednačenja.

Prvo je Žunior Moraeš u 93. minutu pogodio za 2:3, da bi izjednačenje u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena Tete iz jedanaesterca doneo bod Šahtjoru.

foto: EPA/ANTONIO BAT

Trener Dinama Nenad Bjelica bio je van sebe posle meča, emocije nije mogao da sakrije ni u direktnom prenosu u terenskom studiju HTV-a:

- Ako ne žele da gledaju to, šta će nam taj VAR?! Ja uvek govorim da je VAR obično s****! Ubija emocije, ubija igru. To je cirkus. Pogledajte koliki je cirkus u Engleskoj. U Italiji je tek najveći cirkus! I dalje se tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda VAR! Ja sam apsolutno protiv VAR-a, on ubija emocije, ubija fudbal - grmeo je Bjelica.

- Zašto imamo VAR? Kada u ovoj situaciji sudija prvo svira za faul na Tajsonu, a onda vraća na nešto drugo, ali na ono što nije bilo, a to je prekršaj Đire. Da se razumemo, prekršaj Teofileaa na Tajsonu je bio i to je bio čisti penal, ali stvar je u tome da je sudija gledajući snimak to okrenuo i dao penal za drugu situaciju, u tome je stvar! VAR je cirkus i nešto skandalozno! Rekao sam to kada sam radio u Poljskoj, evo i sada ću u Hrvatskoj i u Ligi šampiona - nastavio je u istom ritmu Bjelica.

Nije se Bjelica dao smiriti ni nešto kasnije na konferenciji za medije, gde je bes iskalio i na ženi koja je prevodila nejgove reči. Ona, naime, nije razumela jedno pitanje novinara, pa je tražila da se ponovi, a Bjelica je vrlo nervozno i njoj odbrusio.

- Ma nije uopšte bitno, gospođo! Cirkus, VAR je cirkus. Prevedite im to! Odbrusio je Dinamov trener nervozno vitlajući rukama.

Dok se budu spremali da istrče na Old Traford, fudbaleri Partizana osluškivaće šta se dešava u Kazahstanu, gde Astana od 16.50 dočekuje AZ Alkmar. Crno-belima bi umnogome olakšalo borbu za 2. mesto da ne dođe dvojka. A kvote su sledeće: kec 5,50, iks 3,90, dvojka 1,63. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Astana - AZ Alkmar.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track