ITALIJANI SE SETILI UMARA SADIKA: Napadač Partizana emotivno govorio o Savi Miloševiću i prijatelju koji se razboleo, a evo šta je ispričao o VEČITOM DERBIJU (VIDEO)
Foto: Starsport©

I DALJE POD UGOVOROM SA ROMOM

ITALIJANI SE SETILI UMARA SADIKA: Napadač Partizana emotivno govorio o Savi Miloševiću i prijatelju koji se razboleo, a evo šta je ispričao o VEČITOM DERBIJU (VIDEO)

Fudbal -

Nigerijski fudbaler Umar Sadik trenutno nastupa za Partizan na pozajmici iz Rome.

Italijani ga nisu zaboravili.

Iako, realno gledano, na "čizmi" nije ostavio dubok trag, renomirana "Gazeta" se setila 22-godišnjeg napadača na privremenom radu u Humskoj 1 i napravila opširan intervju sa njim.

"Cilj mi je u Srbiji, a srce u Rimu", rekao je Sadik, a "Gazeta" izvukla u naslov.

Nigerijac je u superlativu govorio o Partizanu, naročito o treneru Savi Miloševiću.

"Ovde imam kontinuitet igara koji mi je nedostajao. Na srpskom jeziku sam naučio nekoliko reči, ali komuniciramo na engleskom. Savi dugujem mnogo, pomaže mi ne samo na terenu, nego i u životu", rekao je Sadik.

Posebno poglavlje priče je njegov veliki prijatelj Nura Abdulahi, sa kojim je zajedno došao u Italiju, kasnije i u Romu. Na žalost, Nura je sa 21 godinom morao da prekida da igra fudbal zbog problema sa srcem.

"Nura i ja smo došli u Speciju, a u koferima smo imali samo letnje košulje. Nismo bili navikli na hladnoću", prisetio se Sadik prvih problema po dolasku u Italiju.

Naročito se zahvaljuje Valteru Sabatiniju, nekadašnjem direktoru Rome, i bivšem treneru Rudiju Garsiji, a o Frančesku Totiju ima samo reči hvale.

"Toti je skroman, iskren i uvek raspoložen za šalu, čak i sa najmlađim saigračima".

Italijanima je ispričao i šta je to "večiti derbi".

"Kada igraju Partizan i Zvezda navijanje je neverovatno glasno, ne čujem ni saigrače šta mi kažu", zaključio je Umar Sadik, koji je u crno-belom dresu dao deset golova i zabeležio devet asistencija.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track