Najnovije vesti

''PRST U OKO'' SRBIJI OD SELEKTORA ENGLESKE: Ovo je bilo više od fudbala za Kosovo, ponosni smo što smo deo toga!
Foto: AP

STRAŠNO

''PRST U OKO'' SRBIJI OD SELEKTORA ENGLESKE: Ovo je bilo više od fudbala za Kosovo, ponosni smo što smo deo toga!

Fudbal

Selektor reprezentacije Engleske i legenda ove zemlje Geret Sautgejt na konferenicji za medije posle meča sa selekcijom tzv. Kosova dao je izjavu koja se uopšte nije svidela Srbima. 

Osim što su navijači iz Engleske pre početka meča vređali Srbiju i ceo srpski narod zajedno sa Albancima, usledila je nova provokacija, sada od strane selektora Sautgejta. 

Engleska je u nedelju popodne igrala meč 10. kola grupe A, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine i pobedila je 4:0, ali su doček i ispraćaj Engleza dobili obrise podilaženja.

- Rečeno nam je da možemo dobiti ovakav prijem ali sve to doživeti je bilo specijalno. Upravo zbog toga mislim da je večeras ovo bilo više od fudbalskog meča za Kosovo i mi smo ponosni što smo bili deo toga. Dopada mi se tim i mislim da imate veoma dobre šanse da se kroz plej-of plasirate na Evropsko prvenstvo. Siguran sam, kada se osvrnem na utakmicu od prošle nedelje u Pragu, da je ona za nauk jer se igrala pod viskom pritiskom i tako ulazimo u mart - rekao je Sautgejt posle meča.

Koliko je Sautgejt upućen u celu priču o stanju na Kosovu nije baš najjasnije, ali bez obzira na to, Geret svakako bi morao da vodi računa šta priča na konferencijama koje su javne. 

Jedan od engleskih navijača je podelio sličan utisak sa selektorom "Tri lava".

- Da, ovo je moj prvi put na Kosovu. Svi su veoma gostoprimljivi. Čudno je da su engleski navijači negde dobrodošli ali svakako divna zemlja za sada. Sviđa nam se ovde - rekao je on.

Da podsetimo, Englezi su u grupi završili kao prvoplasirani sa 21 bodom ispred Češke koja je imala 15. Tzv Kosovo je treće sa 11 bodova.

Kurir sport 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...