ZVEZDA ZA 500.000 EVRA UZIMA DETE PARTIZANA: Crveno-beli se ponovo pojačavaju biserom iz Humske
Foto: Starsport©

Znaju da valja

ZVEZDA ZA 500.000 EVRA UZIMA DETE PARTIZANA: Crveno-beli se ponovo pojačavaju biserom iz Humske

Fudbal -

Neće to biti lako Krilni fudbaler Veljko Birmančević bi kao i Nemanja Radonjić mogao preko Čukaričkog da dođe do Marakane

Nekadašnje Partizanovo čudo od deteta Veljko Birmančević, sada fudbaler Čukaričkog, mogao bi ove zime da se preseli na Marakanu. Čelnici Crvene zvezde već su razgovarali s gazdom „brđana“ Draganom Galetom Obradovićem i ponudili 500.000 evra za brzonogo krilo i procente od dalje prodaje. Mladi fudbaler bi rado zadužio crveno-beli dres, ali će konačnu odluku doneti Čukarički, s kojim ima ugovor do juna 2022. godine.

Veljko Birmančević igra kao levo krilo, prošao je omladinsku školu Partizana, u koji je stigao kao klinac iz Šapca 2010. godine iz škole fudbala „Dušan Ćele Vilotić“. Ima 21 godinu i u Crvenoj zvezdi ga vide kao novog Nemanju Radonjića, koji je takođe imao isti razvojni put. Baš kao i Nemanja Radonjić, mladi Veljko Birmančević je navijač Crvene zvezde, a fotografije sa severa i sa Marakane šeruje po društvenim mrežama.

foto: Instagram Printscreen

Prvi koji je u Partizanu video talenat Veljka Birmančevića bio je Ivan Tomić, koji ga je 2016. priključio prvom timu. Međutim, posle odlaska Tomića, svi treneri u Humskoj slali su Birmančevića na pozajmice, prvo u Rad, pa u Čukarički.

Čim mu je istekla ugovorna obaveza s crno-belima, Čukarički je ovog leta ekspresno potpisao s njim, svestan da u svojim redovima, i to za džabe, dobija pravu zlatnu koku. Mladi Veljko Brimančević ima brutalnu statistiku ove sezone u Superligi. Na 21 utakmici postigao je dva gola i upisao šest asistencija, a sa 157 uspešnih driblinga u 17 prvenstvenih utakmica je najuspešniji igrač Superlige u ovoj statističkoj kategoriji. Standardni je mladi reprezentativac Srbije.

foto: Instagram Printscreen

Kurir / Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track