SRBI I HRVATI? TO JE HILJADU PUTA GORE NEGO OLD FIRM: Škoti u strahu od moguće utakmice Srbije i Hrvatske na EP!
Foto: Profimedia

Frka na Ostrvu

SRBI I HRVATI? TO JE HILJADU PUTA GORE NEGO OLD FIRM: Škoti u strahu od moguće utakmice Srbije i Hrvatske na EP!

Fudbal -

Old firm, čuvena utakmica između Rendžersa i Seltika, u svim anketama je svrstavana u vrh najopasnijih gradskih derbija na svetu.

Sudar dva kluba iz Glazgova ne nosi sa sobom samo sportske tenzije, već i religijske, jer su sa jedne strane protestanti a sa druge katolici.

Uprkos svemu tome, Škoti misle da je Old firm obdanište za ono što može da se desi naredne godine na Evropskom prvenstvu.

Ukoliko Srbija prođe baraž Lige nacija C i plasira se na Evropsko prvenstvo onda će igrati u grupi sa Engleskom, Češkom i Hrvatskom. U tom slučaju "Orlovi" će 23. juna u Glazgovu na stadionu "Hempden park" igrati protiv Hrvatske.

foto: Printskrin

Škotski mediji taj potencijalni meč najavljuju kroz prizmu navijača.

- Srpski i hrvatski navijači mrze se. Ne igraju međusobno često i na "Hempdenu" bi zaista moglo da bude gadno ako Srbi odu na Evro. Utakmica se igra u večernjem terminu pa će navijači imati priliku da piju ceo dan. A njihovu su navijači organizovani i napadaju čak i policajceč. Pa to je hiljadu puta gore nego Old firm - citira škotski "San" neimenovanog navijača.

Šef policije u Glazgovu Bernard Higins kaže da će učiniti sve da do eventualnih nereda ne dođe.

- Napravićemo detaljan plan osiguranja - rekao je Higins.

Da bi došlo do sudara Srbije i Hrvatske, "Orlovi" moraju 23. marta u Oslu da pobed Norvešku, a zatim nekoliko dana kasnije u Beogradu Škotsku ili Izrael.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track