CRVENA ZVEZDA PROSLAVILA JESENJU TITULU POBEDOM: Delije priredile spektakl, Čuka dala gol sa više od pola terena!  VIDEO
Foto: Nemanja Nikolić

6. KOLO SLS

CRVENA ZVEZDA PROSLAVILA JESENJU TITULU POBEDOM: Delije priredile spektakl, Čuka dala gol sa više od pola terena! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili Čukarički u zaostalom meču 6. kola Superlige Srbije sa 3:1 (1:1)

Crveno-beli su ovom pobedom proslavili jesenju titulu. Strelci na ovom meču su bili Milunović u 2. minutu, Pavkov u 72. i Vukanović u 88. za domaće, dok je za goste spektakularan gol sa više od pola terena postigao Luka Stojanović u 24. minutu susreta.

Pružili su Brđani solidan otpor iako su gubili od starta meča, nije ih to omelo da odigraju dobar meč i nagrada za požrtvovanost i volju je stigla prelepim golom Luke Stojanovića sa više od pola terena, publika je prisustvovala golu sezone na Rajku Mitiću zasigurno.

Nakon toga Zvezda je napadala a gosti su se dobro branili i na pauzu se otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku su crveno-beli ušli rešeni da što pre stignu do vođstva, ređali su se napadi, gosti su bili pod opsadom a defanzivni bedem je najzad srušio Pankov u 72. minutu na centaršut Gobeljića samo 6 minuta nakon ulaska u igru.

Ovim se domaći nisu zasitili i nastavili su sa napadima da bi pobedu osigurao Vukanović u 88. minutu posle prelepe razmene pasova za konačnih 3:1.

Ovim je Zvezda zadržala prednost od 11 bodova u odnosu na Partizan.

Nakon meča Delije su napravile spektakularnu atmosferu, popaljene su baklje i proslava jesenje titule je mogla da počne.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

TOK MEČA:

KRAJ MEČA

88. minut - GOL! Vukanović povećava prednost crveno-belih. Vulić i Ben su kombinovali po sredini, a Pavkov je petom proigrao Gobeljića koji šalje preciznu loptu za Vukanovića, a gorostasni napadač rutinski rešava pitanje pobednika. 3:1

80. minut - Poslednja izmena u redovima crveno-belih, igru je napustio Boaći u igri je Degenek.

78. minut - Čarke na terenu posle jednog starta Milunovića.

foto: Printscreen

72. minut - GOL! Kombinaciju Gajića i Gobeljića, pretvorio je u gol sjajnim skokom Milan Pavkov koji je pre samo šest minuta ušao u igru. 2:0

71. minut - Pritiskaju crveno-beli,ređaju se napadi, gosti vrebaju iz kontre.

66. minut - Još jedna izmena u ekipi Zvezde, izašao je agilni Petrović a u igru ušao ljubimac navijača Pavkov.

61. minut - Velika šansa za crveno-bele, na centaršut Garsije, Milunović upućuje loptu glavom u desni ugao gola Brđana ali je Petrović sjajno intervenisao.

57. minut - Šutirao je Garsija iz kaznenog ali direktno u golmana gostiju

46. minut - Utakmica je nastavljena.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

44. minut - Izmena u ekipi Zvezde, umesto povređenog Marina u igru ušao Aleska Vukanović.

foto: Printscreen

38. minut - Velika šansa za crveno-bele, na pas Garsije šutirao je Boaći iz kaznenog ali pored gola gostiju.

35. minut - Još jedna dobra šansa za Čukarički,šutirao je Ndijaj glavom ali pored gola Borjana.

24. minut - GOL! Izašao je Borjan sa gol crte, video je to Stojanović i šutirao sa pola terena! Lopta je prelepo uletela u gol Zvezde! Nerešeno je. Gol sezone, bez ikakve sumnje smo upravo videli na stadionu "Rajko Mitić"!

19. minut - Šansa za Čukarički,ubacio je u kazneni domaćih Vidosavljević ali je dobro reagovao Pankov i izbacio loptu ispred Tedića

15. minut - Nakon gola nije bilo većih šansi, crveno-beli napadaju dok Brđani prete iz kontre.

2. minut - GOL! Milunović dovodi crveno-bele u vođstvo. Izveo je Ben udarac iz ugla, nakon čega je Marin proigrao Gobeljića koji preciznom asistencijom pronalazi Milunovića, a ovom nije bilo teško da se "pokloni" i postigne pogodak. 1:0

15.00 - Sudija Lazar Lukić označio je poečtak meča!

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Pankov, Vulić, Marin, Garsija, Boaći, Milunović, Petrović, Ben, Gobeljić.

ČUKARIČKI: Petrović, Tedić, Vidosavljević, Ndiaje, Kamenović, Kajević, Stojanović, Ostojić, Veličković, Šapić, Kovač.

Domaćini u ovaj meč ulaze nakon bolnog poraza u Atini, ali svesni činjenice da je sada svu energiju moraju usmeriti na pokušaj osvajanja ’’duple krune’’. Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević ističe da protivnik ima plejadu sjajnih igrača, i mladih i onih iskusnijih, ali da veruje da će njegov tim jesenju polusezonu završiti na najbolji mogući način.

vladan milojević
vladan milojevićfoto: Starsport©

"Igramo poslednju utakmicu u ovoj godini i u ovom delu prvenstva, protiv ozbiljnog rivala. Bez obzira što je zaostalo kolo svakako je derbi. Igramo protiv ekipe koja je sjajna ove sezone u svim segmentima, od početka sezone imaju kontinuitet rezultata. Veoma su dobar spoj mladih i iskusnih igrača. Svakako trener Veselinović ima veliki uticaj na njihovu igru i stvorio je jednu dobru hemiju u ekipi. Ono što je pozitivno kod ekipe Čukaričkog jeste to što imaju dosta mladih igrača koji su preuzeli teret nosilaca igre. Tu su i oni iskusniji koji su ostavili veliki trag u našem fudbalu poput Kajevića, Docića, Luke Stojanovića. Međutim, mi moramo da se spremimo na najbolji mogući način. Videćemo danas na treningu na koga mogu da računam. Verujem da će naši navijači doći u što većem broju, kao i da ćemo ovu polusezonu završiti na najbolji mogući način. Nadam se da će vreme biti lepo i da će napraviti sjajnu atmosferu. Poslednja je utakmica i mislim da smo u ovoj polusezoni napravili dosta dobrih stvari i treba da je zajedno krunišemo pobedom", rekao je Milojević.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track