PARTIZAN I ROMA SE DOGOVORILI: Sadik ostaje u crno-belom dresu, Vučici procenti
Foto: Starsport©

postignut dogovor

PARTIZAN I ROMA SE DOGOVORILI: Sadik ostaje u crno-belom dresu, Vučici procenti

Fudbal -

Vladimir Vuletić govorio je o pravnom statusu nigerijskog napadača.

Od specijalnog izveštača iz Beleka - Nemanje Ilića

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić objasnio je šta i koliko Partizan može da zaradi od prodaje Umara Sadika ove zime posle ponude Napolija, vredne 12 miliona evra i boravka generalnog direktora Miloša Vazure u Italiji prethodnih dana.

"Poslednjih dana u javnosti postoje nedoumice i kontroverze u slučaju Umara Sadika i njegovog pravnog statusa u Partizanu. Prema ugovoru o pozajmici između Rome i Partizana, Umar Sadik je Romin igrač na pozajmici u Partizanu zaključno sa 30. junom 2020. godine. Partizan može da izvrši otkup Sadika za 1,7 miliona evra zaključno sa 5. junom 2020 - rekao je Vuletić i dodao:

"Transferna prava nad igračem FK Partizan stiče po isteku perioda na kojem je igrač bio na pozajmici. To uprošćeno znači da danas može biti otkupljen, ali da ne može biti prodat bez saglasnosti Rome. Još se čeka kraj pregovora, ali duboko smatram da nijedna opcija ne smeta Partizanu. Od 30. juna se Roma praktično ništa ne pita. Igrač već ima potpisan ugovor sa Partizanom za naredne tri godine, ovo je ekskluzivna informacija. Faktički, on može da odbije Romu."

U međuvremenu su se dva kluba dogovorila na način da je Roma pristala da Partizan plati otkupnu klauzulu, a da Roma ima pravo na 10 posto od sledeće prodaje, nezvanično saznaje Kurir iz izvora bliskih klubu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track